Workshop optiek met Brittany en Rebecca!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Woensdag 28 september was ik bij een event. Deze bezocht ik samen met nog twee andere lieve bloggers, namelijk Brittany & Rebecca. Ik had nog nooit een workshop gevolgd via de blog over brillen en/of zonnebrillen en ik had Brittany en Rebecca ook nog nooit ontmoet in het echt, dus dat was natuurlijk al heel erg leuk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toen ik aan kwam op het Deltion College in Zwolle werd ik ontvangen in de winkel. Hier werd ik ontvangen door erg leuke studenten van de opleiding Optiek. Daarnaast waren er ook een aantal docenten aanwezig die erg enthousiast waren over het bloggen en vloggen en mij veel konden vertellen over hoe de dag zou verlopen. Ik werd verwelkomt met heerlijke gebakjes, met allemaal brilletjes erop, te leuk! Daarna werd er door de studenten een presentatie gehouden over alles wat met optiek te maken heeft en wat zij allemaal leren en doen tijdens deze 4 jarige opleiding. Op dit moment duurt deze opleiding 3 jaar, maar deze meiden die de presentatie gaven zaten nog in het vierjarige traject.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na de presentatie zijn we naar de verschillende ruimtes gegaan waar de studenten hun opleiding volgen. Dit waren verschillende kamertjes waar oogmetingen gedaan konden worden, waar glas geslepen kon worden en ook de winkel waar we in het begin waren is een ruimte waar de studenten hun tijd doorbrengen. In de verschillende kamers kreeg ik uitleg over wat ze er allemaal deden. Voor mij compleet nieuw, want heel eerlijk gezegd had ik nog nooit iets met optiek gedaan. Vroeger heb ik wel eens een bril gehad, maar dat was in groep 3 of 4, dus dat wist ik niet meer zo goed. De studenten hebben heel erg duidelijk uitgelegd wat alles inhoud en wat zij dagelijks op de opleiding doen. Het sprak mij eigenlijk best wel aan, niet dat ik de opleiding zelf zou volgen, maar ik kan wel begrijpen dat deze opleiding voor anderen heel leuk kan zijn. Vooral omdat je ook heel erg rekening moet houden met trends en kleuren etc.

Nadat ik de rondleiding had gehad, kwamen we bij een lokaal waar we een workshop kregen over alles wat bij brillen hoort. Alles waar je op moet letten wanneer je in een optiek staat. Trends, kleuren, gezichtsvormen en noem maar op. Nadat wij deze workshop hadden gevolgd was het alweer 18:00 en wat betekende dat de dag voorbij was. Toen besloten Brittany, Rebecca en ik om uit eten te gaan bij Van der Valk hotel Zwolle om een leuke, interessante en gezellige dag af te sluiten. Ik wil het Deltion College, de meiden van Optiek en de organisatie van Optiek en natuurlijk mijn boogvriendinnetjes bedanken voor deze dag!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ben je benieuwd naar de hele dag? Bekijk dan mijn vlog.

Dragen jullie altijd een bril?

Liefs Kimberley

9 Reacties

 1. 3 oktober 2016 / 07:52

  Het was echt een super gezellige dag lieverd! Helaas kwamen Rebecca en ik ieeeeets te laat haha maar we hebben gelukkig veel tijd met elkaar door kunnen brengen!

 2. 3 oktober 2016 / 09:39

  Ah wat leuk. Ik vroeg mij altijd al af of je makkelijk een opleiding tot opticien kon volgen, ik vind het bij de opticien altijd zo fascinerend alles haha.
  Super leuk de brillen gebakjes.

 3. 3 oktober 2016 / 12:41

  Leuke video ook meid! en ah super leuk zo! liefs X

 4. 3 oktober 2016 / 12:44

  AH het was zo gezellig! Beetje jammer dat wij de taartjes gemist hebben hihi. Al met al was het een hele leuke dag!

 5. 3 oktober 2016 / 13:15

  Leuke vlog! Ziet er uit als een gezellige dag :) X

 6. 3 oktober 2016 / 15:55

  Ah wat leuk, daar was ik ook voor uitgenodigd maar ik kon niet! Maar het ziet eruit alsof jullie een leuke dag gehad hebben :)

 7. 3 oktober 2016 / 17:42

  Klinkt als een leuke en leerzame dag! Ik had je vlog inderdaad al gezien, vond hem erg leuk! :) x

 8. 3 oktober 2016 / 18:39

  Ik vind de bril je ontzettend goed staan! Leuk zo’n lesje optiek.

 9. 4 oktober 2016 / 07:15

  Ik was ook uitgenodigd, zo jammer dat ik niet kon.. Ziet er heel leuk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

− 2 = 4