Travel | Terug van een mini-vakantie in Engeland!

engeland-met-mabel
Als je mij een beetje volgt op Instagram en op mijn blog zal je wel al weten dat ik een midweek naar een vriendin van mij toe ben geweest in Engeland. Een van mijn beste vriendinnen (ze woont normaal in Nederland) studeert en werkt nu voor een tijdje in Engeland. Ik ging bij haar op bezoek en vandaag laat ik jullie graag een verslagje zien en lezen van wat we allemaal in deze dagen hebben gedaan.

bournemouth-england-engeland-vakantie

Dag 1 – Maandag 6 juni 2016
In de ochtend, al behoorlijk vroeg, vloog ik vanaf Schiphol Airport richting Southampton. Ik was best wel zenuwachtig, want dit was voor mij mijn eerste keer alleen vliegen. Als je dan met anderen bent vind ik het toch altijd weer heel anders. Maar gelukkig, alles ging gewoon goed en toen ik eenmaal in de lucht was, was het ook helemaal prima. Rond half 11 was de landing en gingen we met de trein naar Bournemouth waar mijn vriendin verblijft. Echt super leuk om haar natuurlijk weer te zien naar zo’n lange tijd. Het waren maar 3 maandjes, maar als je goed bevriend bent met iemand is het toch leuk om diegene dan weer te zien. Vervolgens zijn we naar haar huis gegaan en hebben we daar even mijn spulletjes neergezet.

beach-bournemouth beach-bournemouth

Het was direct eigenlijk al super mooi weer; dat is natuurlijk altijd wel even afwachten in Engeland. Het klimaat is er vrijwel altijd hetzelfde als in Nederland; onvoorspelbaar. We zijn toen wat winkeltjes gaan kijken in Bournemouth en zijn vervolgens doorgelopen naar het strand. Ik vind de winkels hier echt super, ik kijk echt mijn ogen uit. Alle merken waar ik van houd zijn hier ongeveer wel te vinden. Ze hebben hier ook een super mooie Pier, wat me wel een beetje deed denken aan Scheveningen, super leuk! We hebben toen drankjes gedronken op het strand en hebben genoten van het zonnetje, ook zijn we nog eventjes in de gamehal geweest. Ik vind het zelf wel leuk om een paar keer te proberen een knuffel te vangen, maar daarna vind ik het altijd wel leuk geweest.. Ik vind het zo zonde voor mijn geld. Maar we moesten het natuurlijk toch even proberen. En jaaaa hoor, na 2 pond hadden we de leuke Ted teddybeer al te pakken, haha! In de avond hadden we afgesproken bij een vriend van mijn vriendin dus hebben we daar nog gezellig gezeten. We zouden nog op stap, maar ik was zo moe van de reis en de dag dat we maar vroeg zijn gaan slapen.

beach-bournemouth

Dag 2 – Dinsdag 7 juni 2016
SHOPPINGTIME! We zijn ‘s morgens met de trein vanuit Bournemouth naar Southampton gegaan met de trein. Oh, als ik iets super leuk vind om te doen dan is het shoppen, en mijn vriendin is precies hetzelfde. Je kunt ons echt wel een week lang laten shoppen en we hebben er nog niet genoeg van, volgens mij. (Jammer genoeg hebben we niet zooooveel geld, maar oke, het gaat om het idee) Daarnaast zijn we ook nog eens gek op dezelfde merken en daarom kunnen we prima onze weg vinden tijdens het shoppen. Natuurlijk moet je daarbij ook nog een lekkere Starbucks nemen om de middag helemaal compleet te maken! Ik heb niet zo snel dat ik gelijk alles vind wat ik nodig heb. Zo had ik nog een aantal dingetjes nodig en die wilde ik dan gaan kopen in Engeland. En tot mijn verbazing heb ik gewoon echt alles kunnen vinden wat ik nog graag wilde hebben. Iets leuks van Michael Kors, Yankee Candle, Victoria’s Secret.. Helemaal geslaagd dus, dit ga ik binnenkort nog in een aparte post allemaal aan jullie laten zien.

starbucks-southampton victorias-secret-southampton

In de avond zijn we samen uit eten gegaan. In Engeland heb je vaak pubs waar je dan uit eten kunt gaan, maar wij hadden echt zin om even in een gezellig restaurantje te gaan zitten. We kozen voor een Italiaans restaurant, iets waar ik zo gek op ben. Pizza’s, pasta’s en salades; ik ben er dol op. We kozen beide voor een pizza, mijn vriendin had er eentje met mozzarella, spinazie en andere kaassoorten en ik had eentje met vlees, courgette en andere heerlijke groentes. Smullen! Na het eten hebben we nog een wandeling gemaakt langs het strand en zijn we nog weer eventjes op bezoek geweest bij vrienden.

pizzaria-bournemouth

Dag 3 – Woensdag 8 juni 2016
Alweer mijn laatste, hele, complete dagje hier. Pfoe, als je het leuk hebt gaat de tijd altijd zo ongelofelijk snel. Zo hier dus ook. Omdat mijn vriendin in de avond moest werken, hebben we ervoor gekozen om nog eventjes het standje in te gaan en heerlijk te gaan zonnen in het park. De parken zijn hier erg mooi en met dit mooie weer kun je je prima vermaken. In de avond hadden we een feestje van een collega van mijn vriendin; dat was zo leuk! Ik vind het zo ontzettend gezellig om met verschillende mensen uit verschillende landen te babbelen. Zo merk je dat iedereen toch wel anders is en dat heeft echt wel wat, vind ik! Voordat we het wisten was het alweer half 4 in de nacht, oeps, en moesten we maar snel naar huis. Want ja, helemaal moe en brak vliegen is ook niet alles.

bestfriend-kimmetjekims

Dag 4 – Donderdag 9 juni 2016
Ahhh, om 10 uur gingen we richting het station nadat ik mijn tas en koffer weer had ingepakt. Zo jammer; want het was zoo gezellig! Maar oké, er is natuurlijk een tijd van komen en een tijd van gaan, uhu. Maar wow, wat hebben wij genoten deze 4 dagen! Het was echt super gezellig en ik kijk er nu alweer naar uit dat ze terug komt naar Nederland zodat we hier nog heel veel leuke uitjes kunnen gaan plannen.

beach-bournemouth

Binnenkort wil ik mijn geshopte spullen gaan laten zien in een shoplog, of lijkt het jullie leuk om dit te zien in een video? Laat het maar eventjes weten in de comments, dan ga ik hier binnenkort mee bezig. Want ja, ik wil binnenkort toch beginnen met YT, dus waarom dan niet zo’n video, he!?

Liefs Kimberley

10 Reacties

 1. 10 juni 2016 / 05:37

  Zo te zien en lezen heb je een geweldige trip gehad. Zelf ben ik nog nooit in Engeland geweest maar wil er graag naartoe! Je hebt ook mooie foto’s gemaakt, vooral van Victoria’s Secret!

 2. 10 juni 2016 / 07:03

  Ah, super leuk Kimberley! Lijkt me best eng om alleen in een vliegtuig te zitten. T lijkt me überhaupt al eng om in een vliegtuig te zitten, haha! Heel leuk dat je dit deelt!
  Liefs,
  Elles

 3. 10 juni 2016 / 07:44

  Wat fijn dat je het zo lekker hebt gehad! Ik vind persoonlijk een shoplog fijner in foto’s maar wellicht kun je me overtuigen hihi. Pink is echt mijn favoriete winkel in het buitenland, heerlijk al die leuke kleurtjes en die geur daar <3

 4. 10 juni 2016 / 09:29

  Wauw wat een prachtige foto’s kim! Echt zo mooi helder ook, daar houd ik wel van. Je hebt het naar je zin gehad, dat is altijd leuk. Engeland lijkt mij ook heel mooi om eens heen te gaan. Ook moet je zeker vaker dit soort artikels maken :)

 5. 10 juni 2016 / 12:11

  Wat een leuke foto’s heb je gemaakt! Fijn dat je het zo leuk daar hebt gehad en dat je je vriendin weer na 3 maanden kon zien! Ik ben benieuwd naar de spulletjes die je hebt gekocht.

 6. 10 juni 2016 / 13:55

  Wat een leuke foto’s! Fijn dat je een paar leuke daagjes met je vriendin hebt gehad!

 7. 11 juni 2016 / 09:23

  Wat veel leuke foto’s, het ziet er enorm gezellig uit! Een paar dagen weg kan je zoveel goed doen :-)!

 8. 11 juni 2016 / 12:30

  Ah wat een leuke foto’s allemaal. Je kunt goed zien dat het gezellig is geweest. Super leuk dat je je vriendin zo even bent gaan opzoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

6 + 3 =