8 redenen om ook een blog te beginnen

8-redenen-om-te-gaan-bloggen

Waarom ‘moet’ je eigenlijk ook een blog beginnen? Het is natuurlijk hartstikke leuk, maar dat niet alleen. Veel van mijn lezers hebben al een blog, maar voor de niet bloggers; lees vooral even verder! Maar ook voor de bloggers zou dit waarschijnlijk een heel herkenbaar stukje zijn. Een blog beginnen? YES! Waarom? Lees dan snel verder!

1. Bloggen is leuk, en echt een hobby
Wanneer je een blog begint is het belangrijk dat je dit doet omdat het echt je hobby is en omdat je het leuk vindt om te doen. Toen ik mijn blog begon had ik nooit verwacht dat ik een samenwerking zou krijgen en het was dan ook dubbel zo leuk toen ik mijn eerste mailtje ontving voor een samenwerking. Begin daarom ook alleen een blog wanneer je echt van schrijven houdt en foto’s maken ook helemaal je ding is. Doe het niet omdat je dan hoopt veel geld te verdienen, want dan denk ik dat je het niet lang vol houdt.

2. Een blog hebben is leerzaam
Ik begon natuurlijk met het bouwen van een website. Dit was voor mij allemaal nieuw, ik heb dan ook alles uitgezocht en op dit moment bestaat mijn blog al 9 maanden, en het is echt mijn trots. Ik heb er al zoveel van geleerd! Ik merk aan mijzelf dat ik steeds beter wordt in het maken van foto’s en dat mijn Nederlandse taal er ook op vooruit gaat. Door veel te lezen en te schrijven wordt mijn woordenschat steeds groter.

3. Het ontmoeten van nieuwe mensen
Dit vind ik denk ik wel één van de leukste dingen aan bloggen. Je ontmoet door meetings en events andere bloggers en dat vind ik zo ontzettend leuk. De meeste meisjes die ook bloggen over fashion, beauty en lifestyle hebben exact dezelfde interesses, en daar kun je het dan zo goed mee vinden. Door mijn blog heb ik al heel veel lieve meiden leren kennen, en daar ben ik echt blij om!

4.  Je passie delen
Mijn hele leven heb ik al een grote passie voor fashion en beauty. Ik vind het leuk om foto’s te maken en daarom kan ik ook echt al mijn passie in mijn blog kwijt. Ik vind het heerlijk om artikelen te typen over fashion en beauty gerelateerde onderwerpen. Dus ben jij bijvoorbeeld echt een fan van fashion, sport of wat dan ook? Begin een blog en vertel alles over jouw grootste passie!

5. Het geeft je zelfvertrouwen
Nu ben ik niet zo’n onzeker meisje van mijzelf, maar door mijn blog heb ik wel meer zelfvertrouwen gekregen. Eerst dacht ik altijd, wat zou mijn omgeving er van vinden als ik een blog begin? Of als ik naar buiten breng dat ik dit heb? Nu maakt het me echt allemaal niks meer uit. Mijn blog is mijn hobby, iets wat misschien niet ieder zijn hobby is, maar ik zou er echt niet meer mee willen stoppen. Ook door reacties die je ontvangt krijg je meer zelfvertrouwen. Ik vond het eerst nooit leuk om een negatieve reactie te krijgen, maar uiteindelijk leer je daar alleen maar van.

6. Je verveelt je nooit meer
Vervelen? Dat heb ik eerlijk gezegd nooit gekend, maar nu zeker niet meer. Wanneer ik niks heb te doen, kan ik altijd aan mijn blog werken en dat is ook het eerste wat in me op komt.

7. Je kunt leuke producten ontvangen of geld verdienen
Allemaal super leuk meegenomen; je wordt benaderd door een bedrijf en je mag een product voor hen reviewen. Iets waar ik altijd zo vrolijk van word. Dit zijn natuurlijk de mailtjes waar je het toch ook wel voor doet, het voelt voor mij altijd als een soort waardering. Dat andere mensen het zo enorm waarderen en echt zien dat dit mijn grootste hobby is, en dat ik door het uittesten van producten mijn blog nog verder mag en kan uitbreiden.

8. Je droom laten uitkomen
Je droom laten uitkomen?! Ja, wat bedoel ik hier precies mee? Ik weet het zelf ook niet precies. Maar wanneer het echt je passie is, kun je je dromen werkelijkheid laten worden! Toen ik namelijk een klein meisje was droomde ik er altijd van om heel veel beauty en fashion producten te hebben, en die heb ik nu zeker weten. Door mijn blog weet ik ook veel meer van beauty en fashion af en heb ik er alle vertrouwen in dat door mijn blog nog veel meer dromen werkelijkheid gaan worden.

8-redenen-om-te-gaan-bloggen

Lijkt het jou leuk om een blog te beginnen? Of heb je een blog en herken je jezelf in deze punten?

Liefs Kimberley

15 Reacties

 1. 8 augustus 2016 / 06:13

  Heel erg herkenbaar! Toen ik net begon met bloggen vond ik het super eng om het aan de buitenwereld te vertellen, dat heb ik nu wel afgeleerd!
  Liefs,
  Elles

 2. 8 augustus 2016 / 06:52

  Helemaal mee eens! Als bloggen iets is wat bij je past moet je ‘t gewoon doen, het is heel leuk en leerzaam en meer!

 3. 8 augustus 2016 / 09:58

  Wat een leuk artikel! Ik ben het helemaal met je eens. Ik blog niet altijd even veel, maar ik zou niet weten wat ik moest zonder mijn blog <3 Ik ga straks ook weer lekker bezig met nieuwe foto's maken, yay!

 4. 8 augustus 2016 / 09:58

  Ik ben het 100% met je eens! Ik merk ook zeker verandering in mijn schrijven en woordenschat, na een tijdje begin je echt te merken dat bloggen super leerzaam is!

 5. 8 augustus 2016 / 13:46

  Wat een leuk en herkenbaar artikel Kim! Ook echt op een hele fijne manjer geschreven! X

 6. 8 augustus 2016 / 18:52

  Wat een leuk artikel, ik ben het helemaal met je eens! Bloggen is zo leuk :)

 7. 8 augustus 2016 / 19:28

  Het is inderdaad erg leuk meegenomen dat je leuke spulletjes krijgt toegestuurd en eraan kunt verdienen! Dat had ik van te voren nooooit gedacht dat ik dat met mijn blog zou bereiken. Ik ben telkens hartstikke blij wanneer ik weer iets mag ontvangen voor mijn blog. En stoppen, dat zal ik NOOIT doen :)

 8. 8 augustus 2016 / 20:40

  Ben het zeker met je eens! Samenwerkingen en leuke items toegestuurd krijgen is leuk. Maar het is een hobby waar je zeker veel tijd aan besteed als je het echt leuk vind. Anders houdt je het ook zeker niet lang vol. Ik ben zo blij dat ik al bijna 4 jaar alweer blog yay!

 9. 9 augustus 2016 / 06:08

  Mooi artikel Kimberley <3 Voor mij is bloggen echt een passie en ik word er altijd zo blij van als ik aan mijn blog werk. Daarnaast vind ik het sociale aspect ook wel een van de leukste dingen aan het bloggen!

 10. 9 augustus 2016 / 11:28

  Leuk om zo eens te lezen hoe je er over denkt. Het is inderdaad ook super leerzaam!

 11. 9 augustus 2016 / 15:19

  Heel herkenbaar! Ik dacht eerst dat mensen in mijn omgeving het raar zouden vinden dat ik een blog had maar inmiddels ben ik er zo trots op dat ik het iedereen vertel, haha. Daarnaast is het ook echt mijn grootste hobby. Leuk artikel!

 12. 9 augustus 2016 / 19:08

  Wat een leuk artikel! Ik ben het helemaal met je eens :) Vooral dat het gewoon super leuk en leerzaam is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

7 + = 17