Personal / New in| Een vraag per dag boekje

een-vraag-per-dag-boekje

Persoonlijk vind ik het erg leuk om bij te houden wat ik dagelijks doe, gewoon omdat je dan later weer eens kan terug denken aan wat je allemaal hebt gedaan. Ik bewaar ook wel eens oude treinkaartjes, toegangskaartjes en dat soort dingetjes. Ik vond deze laatst terug en dat vond ik zo leuk! Gewoon kijken wat je allemaal hebt gedaan in 2010 bijvoorbeeld. Zo heb ik ook samen met mijn familie gedurende het jaar 2014 al een snoepjespot met papiertjes bijgehouden. Als iemand van het gezin dan wat beleefd had, schreven we dat op een papiertje met de datum erbij en deden dit in een glazen snoepjespot. Begin 2015 hebben we dit allemaal terug gelezen, en dat was zo leuk! Helaas zijn we daar niet meer mee verder gegaan in 2015, maar goed; iets nieuws is ook wel eens leuk.

365-vragen-5-jaar-dagboek

Oke, even to the point. Ik kocht de ”Een vraag per dag boekje” voor mij en mijn moeder. De roze variant voor mezelf en de blauwe voor mijn moeder. Kwam precies goed uit; ik houd van roze en mijn moeder houdt van blauw.

een-vraag-per-dag-dagboek

De volgende tekst staat achter op het boek, en omschrijft het boek ook erg goed en wat mij zo aansprak:
”Dit is niet zomaar een dagboek, maar een soort tijdcapsule voor de volgende vijf jaar van je leven. Elke dag stelt het boek je één vraag. Sommige zijn heel eenvoudig en concreet, andere geven je wat meer stof tot nadenken. Onder elke vraag is de schrijfruimte verdeeld in vijf vakken, voor elk jaar één. Begin bij vandaag en noteer 365 (of 366) dagen lang je antwoord op de vraag van de dag. Na een jaar kom je vanzelf weer bij de eerste vraag en noteer je je antwoord in het schrijfvak eronder. Als je dit vijf jaar doet krijg je een heel bijzonder dagboek waarin je kunt lezen hoe je smaken, meningen en ideeën evolueren en hoe je leven door de jaren heen is veranderd.”

5jaar-dagboek-365vragen-perjaar

Wat het dus zo leuk maakt zijn de vragen die zo verschillen. Soms moet je er even wat langer over nadenken, soms kun je het zo invullen. Ik vertel jullie graag een aantal vragen zien die in dit boek staan:
‘Met wie wil je een dagje ruilen?’, ‘Wie heb je vandaag gekust?’, ‘Waardoor voel je je geweldig?’, ‘Voor welke cursus wil je je inschrijven?’, ‘Waar heb je het meest spijt van?’, ‘Waar vloog je voor het laatst naar toe?’.
Vandaag had ik een makkelijke vraag; welke schoenen draag je vandaag? Dat zijn mijn zwarte regenboots van Michael Kors.

eenvraagperdag-deltas-kimmetjekims

De boeken zijn te koop bij bol.com. De blauwe variant is van de BBNC uitgevers en kostte € 12,50. De roze variant is van Deltas en kostte € 14,95.

Ik ben erg tevreden over de boekjes, er staan leuke vragen in en de kwaliteit van de boekjes is ook goed. De roze heeft een harde kaft en de blauwe ook, alleen iets minder stevig. Maar ondanks dat vallen ze beide enorm in de smaak bij mij en mijn moeder.

Houden jullie ook een (soort van) dagboek bij?

Liefs Kimberley

 

   Verstuur artikel als PDF   

12 Reacties

 1. 23 januari 2016 / 07:07

  Wat een leuke boekjes! Natuurlijk moet jij de roze hebben haha. Ik heb geen dagboek bijgehouden en daar heb ik best wel spijt van..

 2. 23 januari 2016 / 09:04

  Wat een originele schattige boekjes! Ik heb geen dagboek, ik zou dat vergeten, haha.

 3. 23 januari 2016 / 09:21

  Ik vind het echt een super leuk en origineel dat je dit soort boekjes bestaan. Super leuk ook om je gedachtespinsels later dan weer eens terug te lezen!

 4. 23 januari 2016 / 10:25

  Ik vind dit zulke leuke boekjes! Hiervan wil ik er echt nog steeds eentje aanschaffen. Idd heel leuk om later terug te kijken.

 5. 23 januari 2016 / 10:46

  Dit zijn zulke leuke boekjes! Zeker leuk om dit over een paar jaar weer terug te lezen. Ik hou geen dagboek bij, maar zo’n boekje met vragen lijkt me wel heel leuk om elke dag in te vullen!

 6. 23 januari 2016 / 11:00

  Ik vind dit echt zo cool! Vorig jaar zat ik er al aan te denken om er een aan te schaffen, toch maar niet gedaan.. Super leuk om dit bij de houden en weer terug te lezen over een tijd.
  Liefs!

 7. 23 januari 2016 / 11:50

  Wat een originele, leuke boekjes! Ik houd zelf geen dagboek bij, maar ik vind m’n diary iedere week wel een beetje een soort dagboek op mijn blog! Lees en kijk regelmatig iets terug!

 8. 23 januari 2016 / 13:39

  Wat een leuke boeken. Ik heb geen dagboek, vroeger wel. Nu hou ik het niet bij

 9. 23 januari 2016 / 13:51

  Oh wat leuk! Ik heb wel eens van zo’n ander boekje gehoord: one line a day geloof ik, maar dit is eigenlijk nog leuker omdat je die vragen het jaar erop weer kunt beantwoorden. Ik denk dat ik ook zo’n boekje ga aanschaffen 😀

 10. 23 januari 2016 / 17:06

  Wat gaaf zeg! Ik ben alleen bang dat ik het niet zo lang vol zou houden. Ik ben pas begonnen met een dagboek op mijn telefoon (een app) en dat vind ik zo leuk om te doen! Misschien toch maar kopen dan!

 11. 23 januari 2016 / 21:23

  Leuk boekje!! Ben heel benieuwd hoe je t vind om alles terug te lezen. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

57 − = 52