Over een maandje naar Lanzarote + tips gevraagd

kimmetjekims-lanzarote

Het is vandaag alweer 10 mei en dat betekent dat het over een kleine maand al zover is: op vakantie naar Lanzarote! Een eiland waar ik nog nooit ben geweest, maar een vakantie waar ik erg naar uit kijk. We hebben lang gezocht naar welke bestemming het nou eigenlijk moest worden, heel erg lang gezocht. Maar gelukkig zijn we er naar veel lezen en vergelijken uit gekomen dat het Lanzarote moest worden. Een van de Canarische eilanden van het zonnige Spanje.

kimmetjekims-lanzarote

Na dik 4 uren vliegen vanaf Amsterdam ben je op Lanzarote. We vliegen gelukkig al vroeg, zodat je eigenlijk niet een dag mist. We verblijven in het gebied Puerto del Carmen, een gebied wat het best bezocht wordt is ons verteld. De foto’s die ik heb gebruikt komen van www.tui.nl en van google. Ik kan niet wachten om zelf van zulke mooie plaatjes te kunnen schieten!

kimmetjekims-lanzarote kimmetjekims-lanzarote

We gaan voor 8 a 9 dagen naar Lanzarote en verblijven hier in een bungalow. Deze bungalows staan op een park waar je ook een zwembad hebt. De bungalows zijn net gerenoveerd, dus dat moet bijna wel goed zijn. Het is natuurlijk altijd afwachten waar je terecht komt, maar op de foto’s ziet het er in ieder geval al super goed uit.

kimmetjekims-lanzarote kimmetjekims-lanzarote

Maar wat willen we nu eigenlijk gaan bezoeken? Vaak ga ik op vakantie en zie ik daar wel wat ik ga doen. Maar toch kan ik het niet laten om even rond te neuzen op het internet om te kijken wat er allemaal te doen is. Eigenlijk hoef ik niet elke dag iets op vakantie te doen, alleen relaxen in de zon is al heerlijk. Maar toch heb ik een aantal dingetjes opgezocht die mij leuk lijken om te gaan ondernemen tijdens deze vakantie.

kimmetjekims-lanzarote

Old Town Harbour
Dit is een haven van Peurto del Carmen. Hier kun je mooie huizen, de haven en boten bezichtigen. Ook kun je hier gezellig wandelen en een lekker hapje eten. Hier is ook elke week een markt op één dag in de week waar ze plaatselijke producten verkopen.

Playa Chica
Dit is een schoon en mooi strand wat vlak bij ons in de buurt is. Wat ook erg leuk is om te lezen, is dat je hier goed kunt snorkelen. Misschien ook wel leuk om te gaan doen!

Boottocht 
Een boottocht doen op Lanzarote is ook iets wat je écht moet doen heb ik gelezen. Je kunt hier heerlijk relaxen en genieten op een boot, maar ook genieten van het mooie uitzicht wat je daar hebt.

Bars en restaurants
Wij zijn dol op eten, maar wie niet? En uit eten gaan is natuurlijk nog leuker. We hebben bij ons verblijf ontbijt en lunch, en we kunnen in ons keukentje eventueel ook zelf eten koken. Maar uit eten gaan is toch wel één van de leukste dingen op vakantie, dus dat gaan we zeker doen.

kimmetjekims-lanzarote

kimmetjekims-lanzarote

Nu ben ik wel benieuwd, is iemand van jullie wel eens op vakantie geweest naar Lanzarote, of een ander Canarisch eiland? Is er iets wat we echt niet mogen missen en wat we echt moeten bezoeken of doen? Dan hoor ik het graag! Alle tips zijn welkom.

Waar gaan jullie naar toe op vakantie dit jaar?

Liefs Kimberley

20 Reacties

 1. 10 mei 2017 / 04:53

  Klinkt goed meid.. Een maandje is zo voorbij. Ik ga in juli als honeymoon naar Thailand, ik heb er echt super veel zin in :-).

 2. 10 mei 2017 / 05:52

  Wauw, dit ziet er allemaal ontzettend mooi uit. Ik ben zelf nog nooit in Lanzarote geweest maar ik hoor er altijd goeie verhalen over. Mijn vriend en ik zijn er nog niet helemaal over uit. Wij zouden graag op een cruise willen maar ook ontzettend graag naar Rome. We proberen ze te combineren maar het is allemaal zo duur haha.

 3. 10 mei 2017 / 06:12

  Wat leuk! Albert en ik zijn toevallig ook naar de canarsiche eilanden aan het kijken voor onze huwelijkreis in September (dan moet je wel wat zonzekerder zijn namelijk). Ik ben benieuwd hoe je het daar gaat vinden! Ik heb helaas geen tips voor je. x

 4. 10 mei 2017 / 06:16

  Huur een auto en ga zeker het eiland verkennen. Zo heb je de grotten van jameos waar je echt een grot ingaat uitkomt bij een binnenmeertje waar duizenden albino krabbetjes leven. Het huis van cesar manrique is ook iets wat je echt niet moet overslaan. En natuurlijk het park timanfaya. Kameelrijden, boottochten, met een submarine de onderwaterwereld verkennen, arrecife de hoofdstad is erg gezellig met een marktje op zaterdag heel mini Let wel alle winkels sluiten hier op zaterdag om 1300.. winkelcentrum deiland bus 3 gaat hier naartoe iets kleiner biosfera vanaf je appt te bewandelen. Voor een relaxed sfeer en echte surfersvibe ga naar famara.. Ik kan nog wel even doorgaan haha. Mocht je nog meer info willen mail me even. Ik woon hier namelijk

  • 13 mei 2017 / 17:09

   Hi Sylvia, wat een hoop informatie, hier gaan wij zeker wel wat aan hebben. Wat lijkt het me heerlijk om daar te wonen zeg haha. Zodra ik nog vragen heb ga ik zeker aan jou denken, super lief dat je zo uitgebreid reageert, leuk!!

 5. 10 mei 2017 / 06:43

  Zo leuk! Krijg echt een heerlijk zomergevoel van die foto’s. Ik ga over twee weken naar Parijs en in de zomervakantie naar Malaga, heel veel zin in!

 6. 10 mei 2017 / 07:26

  Wat ziet het er mooi uit! Krijg gelijk de zomerkriebels.
  Ik ben er nog nooit geweest! Ik ga dit jaar naar kefalonia in Griekenland <3 :-)

  Liefs,
  Evelien

 7. 10 mei 2017 / 08:11

  Ik ben helaas nog nooit naar Lanzarote geweest dus tips kan ik je niet geven, ik wens je in ieder geval alvast een fijne vakantie en dat je er maar lekker van geniet! Zelf ga ik volgende maand op vakantie naar Bonaire.

 8. 10 mei 2017 / 09:22

  Ooh wat leuk dat je hier heen gaat! Heb er veel mooie en fijne verhalen over gehoord maar ben er zelf nog nooit geweest. En wat ziet het er goed uit! Door deze foto’s en het enthousiasme waarmee dit schrijft krijg je haast zin om nu meteen het vliegtuig in te springen, Hahah! Dit zijn zeker fijne vooruitzichten!

 9. 10 mei 2017 / 10:48

  Wat een prachtige bestemming! Mijn vriend en ik moeten nog steeds wat boeken… Lanzarote lijkt mij ook heel tof en mooi!

 10. 10 mei 2017 / 11:20

  Wauw, die bungalows zien er prachtig uit. Ik ben er nog nooit geweest, dus heb helaas geen tips voor je. Veel plezier, alvast!

 11. 10 mei 2017 / 12:42

  Leuk! Lanzarote is wel leuk om heen te gaan (persoonlijk is gran canaria of tenerife leuker). Ik ben afgelopen zomer 2016 geweest. In de haven van Lanzorte (puerto calero) zit een heerlijke cocktail tent ( http://www.mieksmind.nl/hotspot-buda-bar-puerto-calero-lanzarote/ ) en daar 2 tentjes verder hebben ze goede pasta en pizza. De submarine tocht valt tegen.. de boottocht moet je zeker doen. Lekker chillen op de boot met sangria en daarna zwemmen. grotten van jameos zijn ook leuk.

  • 13 mei 2017 / 17:08

   Wat een leuke tips Mieke! Ik ga zeker je blogpost even bekijken, dankjewel! :)

 12. 10 mei 2017 / 15:06

  Een maand is zo voorbij! Lanzarote is zo leuk en mooi.

 13. 10 mei 2017 / 15:35

  Ah wat heerlijk, ik kan ook wel zo’n vakantie gebruiken! Zelf ben ik als heel klein meisje op Lanzarote geweest, maar daar weet ik helaas niet meer zo veel van haha. x

 14. 10 mei 2017 / 18:57

  Ah heerlijk! Het ziet er echt top uit! Ik ga over een weekje naar Mallorca, kan ook niet wachten om even naar de zon te gaan! :)

 15. 11 mei 2017 / 09:39

  Ooooh heerlijk heb ook zo’n zin om op vakantie te gaan!
  Lanzarote lijkt me heel leuk en het ziet er mooi uit op jou foto’s.
  We hebben nog niet echt een keuze gemaakt waar we naar toe willen dit jaar maar denk dat het griekenland wordt!

  Liefs, Nathalie

 16. 12 mei 2017 / 15:43

  Ik ben jaloers! Dat ziet er zóo mooit uit, en warm. Ik wens je heel veel plezier daar Kimberley!
  Liefs,
  Elles

 17. 13 mei 2017 / 07:39

  Heerlijk zeg, ik wens je vast heel veel plezier! Maar dat komt zeker goed 😀 ik ben alleen op Gran Canaria geweest dus heb geen extra tips voor je. Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

+ 66 = 71