Mijn nieuwe tattoo’s + verzorging

inkx-kimmetjekims

Tadaaa.. weer twee nieuwe tattoo’s erbij! Vorig jaar februari liet ik mijn eerste tattoo zetten, namelijk een hondenpootje op mijn pols. Dit wilde ik al heel lang en liet hem vorig jaar in februari dan ook zetten. Een aantal weken terug ging ik voor tattoo nummer twee en nummer drie. Ik houd van niet te opzichtige tattoo’s, zodat ik ze ook nog kan bedekken wanneer dit zou moeten. Maar voor nu: welke tattoo’s heb ik laten zetten? Ik heb op mijn linker binnenarm een tulp laten zetten en op mijn rechterzij ‘Capture every moment’.

Betekenis tattoo’s 
Zoals jullie misschien wel weten, ben ik dol op mijn honden. Daarom heb ik toen een hondenpoot laten zetten. Naast dat ik van mijn honden houd, vind ik het fantastisch om elk moment vast te leggen. Daarom wilde ik al een langere tijd op mijn zij de tekst ‘Capture every moment’. Ik heb er lang over nagedacht wat voor soort lettertype het moest worden. Ik wilde geen blokletters, maar ook zeker niet te sierlijk. Daarom heb ik voor een tussenweg gekozen en ben enorm blij met het eindresultaat. Naast de zin heb ik dus op mijn linker binnenarm een tulp laten zetten.

Verzorging van mijn tattoo’s
Ik vind het erg belangrijk om mijn tattoo’s goed te verzorgen. Vooral net na het zetten van de tattoo’s. Na het zetten van de tattoo is de plek van de tattoo erg droog en soms ook nog lichtelijk geïrriteerd. Onlangs mocht ik producten ontvangen van Inkx om mijn tattoo’s goed te verzorgen. Maar liefst drie verschillende producten heb ik inmiddels getest en graag laat ik jullie weten wat ik van deze producten vind.

inkx-kimmetjekims

First weeks protective cream – 12,95

Een goede reiniging en verzorging is super belangrijk, en vooral de eerste weken dus. Het is belangrijk om de tattoo de eerste keren zachtjes met warm water wast en met de speciale Inkx first weeks cleaning foam (die hieronder te zien is). Daarna moet je de tattoo droog deppen met een schone handdoek. Het is van belang om de eerste weken dit twee tot drie keer per dag te herhalen.

Het is mij goed bevallen. Gelukkig zijn mijn tattoo’s klein, dus merkte ik niet echt dat er heel veel zwarte inkt af kwam. Toch vind ik het zo belangrijk om het te verzorgen met een goede cream waar dus geen parfum of iets dergelijks in zit. Deze cream voelde verzorgend aan en zorgde er ook goed voor dat mijn huid niet uitdroogde.

inkx-kimmetjekims

First weeks cleaning foam – 12,95

Omdat je de tattoo ook moet wassen is het dus belangrijk dat je dit doet met een zeep die speciaal hiervoor gemaakt is. Ik vond deze foam heel fijn werken. Een fijne flacon met een zachte foam. Ook dit moet je de eerste weken twee tot drie keer per dag herhalen. Ik vond deze twee genoemde producten samen heel fijn werken.

inkx-kimmetjekims

All day care & color boost – 9,95
Deze all day care & color boost is zeker van belang als je een gekleurde tattoo hebt. De speciale ingrediënten geven je tattoo een natuurlijke glans en verhogen de kleurintensiteit langdurig. Bovendien versterkt Inkx All Day Care & Color Boost de natuurlijke huidbarrière. Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze iets minder heb gebruikt, omdat ik de andere twee producten voor mij voldoende vond. Misschien is deze dus wel echt ideaal als je een wat grotere tattoo hebt of als je een tattoo hebt met kleur.

inkx-kimmetjekims

Aanschaffen
Deze producten zijn verkrijgbaar bij Etos. Naast deze producten zijn er van deze lijn ook nog andere producten voor de verzorging van je tattoo. Erg handig dus!

Hebben jullie ook tattoo’s? En hoe verzorgen jullie ze?

Liefs, Kimberley

   Verstuur artikel als PDF   

3 Reacties

  1. 5 februari 2020 / 10:50

    Leuk dat je weer aan het bloggen bent! Ik ben zelf geen tattoo meisje maar ik vind jouw tattoos en de betekenis erachter heel erg mooi.

  2. 5 februari 2020 / 13:57

    Wat een mooie producten en tattoos! Ik heb zelf geen tattoos, om je vraag te beantwoorden. Het past niet bij mij, maar ik zou er ook al binnen een week op uitgekeken zijn.

  3. 5 februari 2020 / 21:22

    Wat goed dat je hierover een artikel schrijft en wat zijn ze toch prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

+ 50 = 51