Mijn nieuwe camera: Canon 1300D!

kimmetjekims

Eindelijk mijn eerste spiegelreflex camera ooit: de Canon 1300D! Al heel lang wilde ik graag naast mijn Olympus Pen epl-7 een spiegelreflex camera aanschaffen. Na veel rondzoeken en onderzoeken op het internet, vragen aan mede-bloggers en andere bronnen heb ik dan eindelijk de stap gezet, ik heb er eentje gekocht! Ik vond het best wel moeilijk welke ik nu precies moest kopen. Aangezien ik nog niet alle foefjes weet van een spiegelreflex, moest het wel eentje worden die makkelijk te bedienen is en snel te begrijpen is voor mij. Na veel research gedaan te hebben koos ik voor de Canon 1300D en ik kocht daarbij een 50mm lens.

kimmetjekims

img_5489

Ik kocht de camera samen met de lens bij de Media Markt. Natuurlijk moest ik de camera gelijk gaan testen en dat heb ik dan ook zeker gedaan. Wat ik het allermooist vind aan deze camera(lens), en wat ik soms miste bij mijn Olympus zijn de  unieke beelden, ook bij weinig licht, dankzij de grote ISO-gevoeligheid van ISO 100-6400 (uit te breiden naar ISO 12.800), waardoor je minder vaak hoeft te flitsen. Maar ook de achtergrondvervaging vind ik echt heel erg mooi. Zo valt iets wat écht moet opvallen nog meer op.

kimmetjekims

Naast het maken van prachtige foto’s kan ik met deze camera ook gaan filmen. Toch zou ik er sneller voor kiezen, wanneer ik op pad ga, om mijn Olympus mee te nemen. Maar wanneer je thuis een filmpje wilt gaan maken is het natuurlijk super om deze er bij te pakken. Zelfs wanneer het iets donkerder is buiten en je dus niet 100% met daglicht kunt werken, maakt deze camera mooie foto’s en video’s. Je hoeft er eigenlijk dus niet echt over in te zitten dat je een keer iets later thuis bent en je dus iets later pas een video of foto kunt maken. Je kunt alles zo ver aanpassen in de instellingen, dat het er eigenlijk altijd goed uit ziet. Zelfs foto’s in het donker en actie foto’s zien er erg goed uit.

kimmetjekims

kimmetjekims

De Canon 1300D is verkrijgbaar in verschillende kits. Ik koos voor de Canon 1300D EOS 18-55|| Kit. Er waren veel verschillende samenstellingen qua kitten voor deze camera. Uiteindelijk koos ik voor deze, de lens die ik er dus standaard bij heb gekregen is ook een prima lens en zou ook goed te gebruiken zijn voor een filmsessie.

 

kimmetjekims

Ik kan niet wachten om mijn camera nog meer te gaan gebruiken dan dat ik de laatste dagen al heb gedaan. Ik heb er zeker geen spijt van dat ik een spiegelreflex heb gekocht en kan niet wachten om heel veel mooie foto’s te gaan maken op vakantie en natuurlijk gewoon hier in Nederland! Ben je benieuwd naar de kwaliteit van de foto’s? Houd mijn blog dan vooral in de gaten, want ik ga voortaan heel veel foto’s maken met mijn nieuwe camera, en natuurlijk met mijn nieuwe lens. De foto’s die in dit artikel staan zijn gemaakt met een Canon 700D.

kimmetjekims

kimmetjekims

Met welke camera werk jij het liefst?

Liefs Kimberley

13 Reacties

 1. 6 mei 2017 / 06:19

  Wat fijn, ik ben nog steeds erg blij met mijn spiegelreflexcamera. Ik heb een Nikon D3200, heb inmiddels verschillende lenzen en zie echt verschil met een ‘gewone’ camera :-).

 2. 6 mei 2017 / 06:51

  Ik ben blij dat je eindelijk je droom camera hebt gevonden mop. Heel veel plezier ermee hihi. Ik kijk erg uit naar al je foto’s en video’s! <3

 3. 6 mei 2017 / 07:39

  Wat een prachtige aankoop! Die ISO kun je hoog zetten zeg! Volgens mij kan die van mij tot 6400 en daarmee kon ik nu nét het Noorderlicht niet vastleggen tijdens ons tripje Ijsland. Zo jammer. Geniet van deze mooie camera!

 4. 6 mei 2017 / 11:44

  Ooh wat een mooie aankoop! Ik gebruik zelf de Nikon D3200 :)

 5. 6 mei 2017 / 12:18

  Deze camera is super! Heb er al veel over gelezen en wou hem zelf al kopen. Ik wacht tot mijn verjaardag om hem zelf te kopen of te krijgen, vooral omdat ik fan ben van fotografie!

 6. 6 mei 2017 / 13:02

  Mooie aankoop! Zelf twijfel in enorm tussen de 1300d en de 700d. Heb zelf ook nog geen spiegelreflex gehad ooit en fotografeer nu alles met mijn iPhone. De keuze is zo lastig.

 7. 7 mei 2017 / 09:39

  Wat gaaf! Ik ben ook nog op zoek naar een ‘goede’ camera, dus ik ga hier zeker naar kijken!

 8. 8 mei 2017 / 05:54

  Super leuk dat je een nieuwe camera hebt gekocht!

 9. 8 mei 2017 / 06:10

  Wat leuk dat je een nieuwe camera hebt! Zelf heb ik de Canon 1100D met dezelfde kitlens en 50mm lens. Deze heb ik inmiddels al weer een jaar of vijf/zes, en ik wil heel graag een keer een betere. Stiekem wil ik een fullframe camera, maar deze zijn erg duur… Nog even sparen denk ik!

 10. 8 mei 2017 / 10:19

  Ohh wauw! ik ben heel benieuwd naar de foto’s en video’s die je ermee gaat maken!

 11. 8 mei 2017 / 15:05

  Wat gaaf zeg mijn droom camera is de 80D van Canon

 12. 13 mei 2017 / 14:45

  Op school werk ik zelf nu met de Canon 70D, die is echt het allerfijnst. Ik krijg er ook les in, dus ik weet precies hoe ik hem moet gebruiken haha.
  Mocht ik ooit nadenken over het aanschaffen van een camera, dan leg ik echt wel geld opzij voor de 70D.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

2 + 7 =