Mijn favoriete wijk in Londen: Notting Hill

nottinghill-kimmetjekims

Als je vrolijk wilt worden van een paar huizen, dan moet je naar de wijk Notting Hill gaan in Londen. Persoonlijk vind ik dit één van de leukste wijken die wij hebben bezocht in Londen. Of beter gezegd: het is vanaf nu mijn favoriete wijk in Londen. Je kunt hier gerust een hele dag vertoeven, vooral wanneer er een markt is; hier vind je namelijk allemaal leuke kraampjes vol met vintage spullen. Maar ook kun je hier terecht voor iets lekkers of een ander leuk souvenir voor thuis.

kimmetjekims

Wandelen is nog nooit zo leuk geweest
Wandelen door Londen is toch wel echt heel fijn. Maar als je een middag of zelfs een hele dag nog iets wilt plannen, dan kun je dit zeker wel doen naar Notting Hill. Je kijkt werkelijk waar je ogen uit; overal staan gekleurde huizen en ik werd elke keer weer enthousiaster en enthousiaster, want het ene huis was nog mooier dan de ander.

kimmetjekims

Winkeltjes en kraampjes bezoeken op de markt
Portobello Road is toch wel een van de bekendste straten van Londen die zich hier bevindt. Hier vind je dus een lange straat vol met kraampjes vol vintage spullen, maar ook veel leuke souvenirs. Hier zijn ook gewoon winkels waar je dus tientallen verschillende soorten souvenirs kunt kopen. Hier hebben we een aantal souvenirs gekocht voor thuis.

kimmetjekims

Fotogenieke straten
Je kunt hier dus prachtige foto’s maken van alles wat je om je heen ziet. Je vindt hier ook de mooiste auto’s omdat Notting Hill best wel een rijke buurt is. Zo maakte ik ook nog een mooie foto van een typische rode Engelse bus voor de gekleurde huizen op een kruispunt. Ik vind hem echt zo leuk en goed gelukt!

kimmetjekims

Naar Notting Hill toe en er verblijven
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om in Notting Hill te verblijven om hier een paar dagen te vertoeven. Je hebt hier genoeg kleine hotels tussen de gekleurde huizen door en je vindt hier ook wel bed & breakfast gelegenheden. Wij verbleven in Westminster Park Plaza, dit hotel ligt vlakbij de Big Ben. Het was voor ons dus niet te lopen dus wij kozen ervoor om met de metro naar Notting Hill te gaan. Als je dan uitstapt bij Notting Hill is het niet eens ver lopen, want je ziet al vrij snel allemaal gekleurde huizen.

kimmetjekims

Wil je dus echt nog een keer genieten van je omgeving tijdens een wandeling in Londen, of vind je het ook leuk om een gezellige markt te bezoeken? Dan zeg ik: GO, en ga naar Notting Hill!

Zijn jullie hier al eens geweest?

Liefs Kimberley

5 Reacties

 1. 8 maart 2018 / 08:19

  Ik vind Londen zo leuk! Het is inderdaad echt ene leuke locatie, vooral om foto’s te maken voor blog of Instagram :)

 2. 8 maart 2018 / 08:51

  Superleuk al die gekleurde huisjes! Zo’n straatje vond ik ook in Parijs. Echt tof voor Instagram haha!

 3. 8 maart 2018 / 10:05

  Wat ziet dit er gezellig uit! Ik ben weleens in Londen geweest, maar nog niet in deze wijk.

 4. 8 maart 2018 / 10:11

  Ik ben afgelopen weekend naar Londen geweest, helaas hebben wij omdat we maar een dagje hadden Notting Hill niet bezocht. Ik had voordat ik ging al research gedaan en dit stond bij de meeste websites als must see spot. Ziet er echt prachtig uit en snap dat het je favoriete wijk is, die kleuren <3

 5. Sonja
  8 maart 2018 / 18:28

  Ik ben in Londen geweest, maar het is zo groot dat ik nog een keer terug moet… vooral naar dit plekje dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

66 − = 56