Hoe mijn blog mijn leven heeft veranderd

Processed with VSCO with a6 preset
De titel klinkt dan best wel heftig, maar het is écht zo. Mijn blog heeft mijn leven veranderd, maar hoezo heeft mijn blog mijn leven veranderd? Dat ga ik vandaag allemaal vertellen. Een aantal weken terug was ik een gezellig avondje met vriendinnen en ik wist gewoon dat er geen artikel online zou komen de volgende dag, want daar had ik geen tijd voor gehad. Toen ik thuis kwam na een gezellige avond dacht ik bij mijzelf; moet ik nu nog achter mijn laptop kruipen? Er moet eigenlijk wel een artikel online komen. Het moet niet alleen, ik wil het dan ook gewoon écht. Ik vind het leuk om te doen, hoe moe ik dan ook ben.. Hoe erg is mijn leven veranderd?

Hoe het allemaal begon
In november 2015 schreef ik mijn allereerste blogpost en ik kreeg toen ook erg leuke reacties van mensen om mij heen. Allemaal waren ze dol enthousiast, want ieder vond dat bloggen écht wat voor mij was, iets wat echt bij mij past. Ik geloof er ook nog steeds in dat het iets is wat echt bij mij past. Ik houd er van om teksten te schrijven over onderwerpen die mij aanspreken en daarnaast vind ik het ook ontzettend leuk om foto’s te maken. Vroeger had ik al een Kindertent site waar ik echt dagelijks op zat om foto’s te plaatsen. Maar dat niet alleen, ook wilde ik de mooiste avatars maken voor mijn msn, en toen Instagram uit kwam was ik het gelukkigste meisje ter wereld: ik kon al mijn girly foto’s delen met heel de wereld. En nu, nu heb ik alweer een tijdje een eigen blog. Mijn blog is gewoon mijn kleine online stukje op het internet, waar ik alles kwijt kan waar mijn interesses naar uit gaan.

Toen ik een tijdje blogde
Na een aantal maanden bloggen merkte ik al dat bloggen toch best wel een soort van invloed had op mijn leven. Ik weet nog heel goed, ik haalde altijd enorm hoge cijfers op school, maar toen ik vol zat met ideeën voor mijn blog had ik gewoon weinig geleerd voor mijn tentamen. Beter gezegd: gewoon helemaal niet. Nu moet ik zeggen dat mijn opleiding vaak een eitje voor mij was, maar zonder iets door te nemen kwam ik er helaas nog net niet. Daar ging ik dus al, mijn hobby, mijn blog, mijn soort van ‘verslaving’, gaf mij niet echt betere cijfers op school. Toen ben ik dit beter in gaan plannen en mocht ik van mijzelf niet meer bezig zijn met mijn blog dan met mijn school.

Met resultaat, dit ging goed
Dit ging echt goed, ik haalde de beste resultaten op school en ik kreeg allemaal leuke en lieve volgers. Wat ik overigens nooit had verwacht, ik vond het leuk om te bloggen maar ik had nooit verwacht dat mijn volgers-aantal wat eerst rond de 500 zat, zo van 500 naar 1000 zou stijgen in een paar maanden tijd. Naast het feit dat ik ongelofelijk veel leuke reacties ontving, kreeg ik ook benaderingen via mijn Instagram en mail adres van diverse bedrijven die wilde samenwerken. Iets wat ik nooit had verwacht! Mijn blog is mijn hobby en ik had dus ook nooit verwacht dat bedrijven je dan zouden benaderen. Na 2 maanden bloggen had ik al mijn eerste samenwerking en ik kan nu wel zeggen dat dat er in totaal wel al iets van rond de honderd zijn geweest.

Ik verveel me nooit
En dat meen ik serieus, ik verveel me echt nooit. Ik heb altijd wel iets te doen. Ik kan altijd artikelen vooruit typen, ik kan altijd foto’s maken, eigenlijk mag ik van mijzelf ook niet stil zitten. Een aantal maanden terug werd die druk soms even teveel. Ik ben zelf erg perfectionistisch, ik wil alles mooi hebben. Mijn feed moet kloppen, mijn blogposten mogen niet afgeraffeld worden en ik wil ook niet dat mijn volgers niks meer horen. Inmiddels heb ik het weer erg goed opgepakt en blog ik wanneer ik hier echt tijd voor heb, en wanneer ik hier voldoende energie voor heb. Ik zie mijn blog echt als mijn eigen bedrijfje en daarom zet ik soms ook mijn wekker om 5 uur (ja, zo erg is het) om nog een artikel af te typen zodat het diezelfde dag nog online kan.

Lieve vriendinnen
Vorige week had ik het er nog over met de meiden van de bloggersapp. We hebben namelijk al bijna een jaar een bloggers app met allemaal mede-bloggers. Meiden die dus alles snappen wanneer je geen inspiratie hebt, wanneer je even iets niet snapt op je website, waarmee je leuke uitstapjes naar events kunt doen. We hadden het erover dat het zo raar is dat we elkaar kennen door het bloggen, zonder onze blogs hadden we elkaar gewoon niet gekend. Ik ben zo dankbaar dat ik al deze lieve meisjes ken door de blog, en dat ik samen met hen zoveel leuke afspraakjes al heb gehad! Maar ook zijn we al naar veel leuke events geweest, het is zo leuk om daar dan altijd weer bekenden tegen te kunnen komen.

Nog lang niet stoppen
Soms heb je even een periode dat je veel blogt, en soms is het allemaal even wat minder. Privé leven is en blijft ook belangrijk voor mij, maar dat betekent niet dat ik mijn blog weken lang stil laat staan. Ik ben van plan om nog heel lang te bloggen over onderwerpen die mij echt interesseren en ik hoop ook anderen te kunnen inspireren. Mijn leven is dus wel degelijk veranderd door het bloggen, maar dit dan zeker in een positieve zin. Ik wil nog lang niet stoppen met bloggen en ben van plan om dit ook nog heel erg lang te doen!

Herkennen jullie jezelf hierin? Of zou je een blog willen beginnen?

Liefs Kimberley

11 Reacties

 1. 8 maart 2017 / 07:01

  Wat een herkenbaar artikel zeg! Goed geschreven mop. Ik ben blij dat ik jou ken via het bloggen, je bent een topper! <3 tot vanmiddag hihi.

 2. 8 maart 2017 / 08:49

  Ik herken het heel erg, ik heb soms ook wel eens dat ik tot laat in de avond nog een artikel schrijf omdat ik zo graag wil dat er eentje op komt. En het zonde vind om het niet te doen.
  En ja liefde voor vele foto’s maken en dat allemaal kunnen delen. <3
  Liefs,
  Evelien

 3. 8 maart 2017 / 08:55

  Sterker nog, we hebben zelfs al méér dan een jaar die app! Ik ben superhappy en excited dat ik je vanmiddag ga zien!

 4. 8 maart 2017 / 09:10

  Wat gezellig zo’n app. Dat lijkt mij ook heel erg leuk, maar ik heb het idee dat dat met mijn blog niet zo’n vaart loopt omdat deze niet specifiek in 1 hoekje te stoppen valt haha.

  Super leuk dat bloggen zo je leven heeft veranderd! Ik heb er toevallig ook een artikel voor klaarstaan, maar dan meer qua wat bloggen met mij doet. :) Ik hoop dat je nog heel lang blijft bloggen meis! <3

 5. 8 maart 2017 / 09:43

  Herkenbaar! Erg leuk om te lezen. Ik zet mijn wekker soms extra vroeg in het weekend, zodat ik meer tijd heb om voor de blog te werken. Erg, maar het is zo fijn! ♥

 6. 8 maart 2017 / 10:18

  Wat een leuk artikel! Heel herkenbaar. Al post ik nu 3 artikelen per week om de lat niet meer te hoog te leggen voor mezelf. Soms lukt het gewoon even niet! Maar bloggen is en blijft mijn allergrootste hobby, ik zou ook niet weten wat ik moest zonder mijn blog…

 7. 8 maart 2017 / 19:04

  Goed geschreven artikel Kim! Ik weet nog wel goed toen ik voor het eerst op jouw blog terecht kwam. Je was toen net begonnen en het leek alsof je dit al jaren deed, zo goed! Bloggen is echt helemaal jouw ding, dat merk je aan alles. Toen je mij benaderde of ik in een bloggers groepsapp wilde zei ik meteen ja en daar heb ik absoluut geen spijt van <3

 8. 9 maart 2017 / 17:05

  dit is zo waar en zo fijn zeker als mensen je aanmoedigen en supporten!

 9. 11 maart 2017 / 21:48

  Sommige dingetjes hiervan zijn zo herkenbaar! Bloggen heeft echt een (hele leuke) invloed op je leven!

 10. 14 maart 2017 / 12:09

  Bloggen brengt echt zoveel leuke dingen met zich mee, ga zo door! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

6 + 3 =