Gezonde milkshake maken met red fruits!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dol op frappuchino’s, milkshakes en andere lekkere sapjes als verse sinaasappelsap en smoothies. Ik vind het echt heerlijk! Het is misschien niet echt tijd voor een milkshake, maar ik zag onlangs weer een milkshake -kant en klaar- in de winkel staan en ik moest hem meenemen. Ook hebben wij thuis van die milkshake rietjes, wanneer je deze in een glas melk doet maak je een soort van milkshake. Ik vind het allemaal hartstikke lekker, maar alle milkshakes zitten gewoon bomvol suiker. Vandaag laat ik jullie zien hoe je heel simpel je eigen -best wel gezonde- milkshake heel snel kunt maken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jullie kennen allemaal vast wel de heerlijke McDonald’s milkshakes en de frappuchino’s van de Starbucks, deze zitten allemaal vol met ijsklonten. Ik besloot om dit keer deze er niet in te doen, omdat het natuurlijk nu ook al zo enorm koud is buiten. Dan is een al te koud drankje ook niet lekker, natuurlijk. In de zomer zou je deze wel kunnen toevoegen om het net wat frisser te maken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maar wat en hoeveel heb je nodig om deze smoothie te maken?
1 beker melk
1 klein beetje yoghurt
100 gram diepvriesfruit (rood fruit, aardbeien, besjes)

Wanneer je de milkshake iets meer smaak wilt geven kun je er een klein beetje suiker aan toevoegen, vanille poeder of stevia suiker is ook een optie. Ik heb er voor gekozen om dit niet te doen en mijn milkshake was hartstikke lekker, en ook nog eens gezond dus!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wanneer je alle ingredi├źnten van de goede hoeveelheid hebt verzameld mogen ze de blender in en meng je ze allemaal samen tot een milkshake. Daarna giet je het over in een beker of in een glas. Ik vind het altijd leuk en prettig om een milkshake met een rietje te drinken, dus daarom maak ik mijn beker altijd op met een rietje. Enjoy!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaan jullie deze milkshake ook proberen?

Liefs Kimberley

11 Reacties

 1. 4 januari 2017 / 05:03

  Lekker! Ik maak vooral in de zomer dit soort smoothies / milkshakes. Ik zou nog net iets liever ongezoete amandelmelk gebruiken, lekker!

 2. 4 januari 2017 / 08:23

  Ziet er een lekkere milkshake uit!
  Liefs,
  Yara

 3. 4 januari 2017 / 08:27

  Wat een heerlijk receptje! Zelf maak ik vaak een smoothie van rood fruit, maar deze variant klinkt ook erg lekker!

 4. 4 januari 2017 / 08:47

  Oeh, klinkt heel lekker! Ik maak zelf altijd smoothies met rood fruit, die pakjes uit de diepvries. Ik ga dit zeker een keer proberen!

 5. 4 januari 2017 / 11:29

  Super lekker! Ik ga hem zeker proberen :)
  Liefs,
  Evelien

 6. 4 januari 2017 / 16:03

  Heerlijk! vooral in de zomer vind ik dit altijd erg fijn om te drinken

 7. 4 januari 2017 / 17:49

  Klinkt echt superlekker. Heb er meteen zin in. Eigenlijk heb ik niet eens een blender, hoe slecht is dat :/ of kan ook wel met een staafmixer toch?

 8. 4 januari 2017 / 19:25

  Klinkt goed! Een variatie met verschillend fruit is wel erg lekker. Een milkshake met mango lijkt mij ook wel lekker

 9. 4 januari 2017 / 21:45

  Goed idee! Morgen gelijk even doen. Heb sowieso altijd diepvriesfruit in de vriezer liggen omdat ik dat regelmatig door de yoghurt gooi.

 10. 6 januari 2017 / 10:42

  Dit klinkt erg lekker zeg! Zeker een receptje om binnenkort eens te proberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

+ 46 = 47