Food / Recept | Hartjeskoekjes op een stokje

hartjeskoekjes-op-stok-kimmetjekims

Heb jij binnenkort een feestje, een high tea of gewoon zin om te bakken? Lees dan mee, ik maakte onlangs heerlijke zoete koekjes. Jullie kennen vast allemaal wel de cakepops. Een tijdje terug was dit helemaal een hype; een cakebolletje op een stokje. Ik maakte een koekje in de vorm van een hartje op een stokje en gaf deze een leuke versiering. Vandaag een artikel voor jullie over hoe ik dit deed.

hartjeskoekjes-recept-zoetekoekjes

Zoals ik al zei ben ik gek op koekjes, maar ook op het organiseren van high tea’s. Zo heb ik al een aantal keren met mijn vriendinnen een high tea gehouden; iedereen maakte iets en zo hadden we altijd een tafel vol lekkers. Maar ook gewoon lekker voor bij de koffie zo’n sierlijk lekkernij, toch?

hartjeskoekjesopstokje-kimmetjekims

Benodigdheden:
– Koekjesmix (waar een ei in moet en 225 gram roomboter)
– Witte stokjes (mogen gewoon cakepop stokjes zijn)
– Sierlint, wat ook wel wordt gebruikt voor het versieren van cadeautjes
– Eventuele snoepversiering of glazuur

hartjeskoekjes-op-stokje-kimmetjekims

De koekjesmix moest eerst gemixt worden met 225 gram zachte roomboter. Nadat deze goed gemixt was moest ik dit beslag kneden tot 4 deegrollen. De rollen moesten nu hard worden en daarom heb ik ze 15 minuten in de koelkast gelegd. Daarna konden ze eruit en heb ik er hartjesvormpjes uit gesneden met een hartjesvorm. Vervolgens heb ik er een plastic cakepop-stokje in gedaan en konden ze op 150 graden in de heteluchtoven voor 15 minuutjes. En wat ruikt dat altijd heeeeerlijk, de hele kamer ruikt dan naar zoete koekjes!

hartjeskoekjes-op-een-stokje-roze

Nadat ze waren afgekoeld heb ik er een strikje om gedaan en taaaa-da; dit is dan het resultaat! Niet alleen de vorm is leuk, maar ze zijn ook nog eens super lekker. Het kost ook niet super veel; je hoeft alleen maar een koekjesmix aan te schaffen, stokjes en lintjes!

hartjeskoekjes-kimmetjekims

Vinden jullie een high tea ook zo gezellig?

Liefs Kimberley

   Verstuur artikel als PDF   
Share:

24 Reacties

 1. 21 januari 2016 / 07:26

  Ziet er heeerlijk uit! Ga ik zeker ook eens maken

 2. 21 januari 2016 / 07:51

  Het resultaat ziet er zoooooo onwijs schattig en lekker uit Kimberley <3 Super leuk gedaan!

 3. 21 januari 2016 / 07:56

  Het ziet er super mooi en schattig uit! M’n postduif had ze zelf helaas opgegeten! Hij kreeg onderweg honger.. HAHAHA

 4. 21 januari 2016 / 08:08

  Het resultaat ziet er heel erg mooi en lekker uit, hmm!

 5. 21 januari 2016 / 08:13

  Wat leuk gedaan. Ziet er erg lekker uit, maar ze zijn ook nog eens hartstikke leuk.
  Liefs

 6. 21 januari 2016 / 08:29

  Wat zijn ze leuk geworden! Een high tea is ook zo gezellig 😀

 7. 21 januari 2016 / 08:57

  Ahw, super cute! Deze koekjes maken een high tea nog leuker :) X

 8. 21 januari 2016 / 11:00

  Wat leuk zeg, idd ook erg leuk voor bij een high tea!

 9. 21 januari 2016 / 11:14

  Wat een leuk resultaat!
  Zelf had ik vorig jaar rond valentijn ook hartjes op stokjes gemaakt, maar dan van deeg met jam er tussen. Was ook errrg lekker <3

 10. 21 januari 2016 / 12:24

  Lekker hoor! Ik heb zelf inderdaad ook eens een high tea gedaan met mijn verjaardag, vooral veel cupcakes toen gemaakt in de tint van pasen 😛 Leuk z’n hartje op een stokje, heel creatief bedacht.

 11. 21 januari 2016 / 12:41

  Lekker!!!! Wat ziet dat er schattig uit zeg! -x-

 12. 21 januari 2016 / 14:48

  Het resultaat is echt zóó schattig! Het lijken me hele lekkere koekjes.

 13. 21 januari 2016 / 16:18

  Oooh wat een leuk idee zeg! Zandkoekjes zijn sowieso een favoriet hier :)

 14. 21 januari 2016 / 22:57

  Ahh Kim ik ben echt fan, haha! Ik heb zaterdag mijn verjaardagsfeestje voor vriendinnen en ik denk dat ik deze beauties ook ga maken! Echt heel leuk!

 15. 22 januari 2016 / 08:37

  Ze zien er gewoon te cute uit om op te eten hihi. Erg leuk gedaan! x

 16. 22 januari 2016 / 21:41

  Hmm!! De vorige koekjes met brosbolletjes er in had ik ook gemaakt dankzij jou! Deze koekjes ga ik ook zeker een keer maken! Mooie foto’s trouwens xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

43 + = 52