Fashion | Je lichaam mooier maken met een bikini

kimmetjekims

Onzekerheden hebben we allemaal en deze weten we vaak met kleding heel goed te verbergen. In een bikini wordt dit een wat grotere uitdaging. Toch is het mogelijk! Het geheim is je lichaam terug in verhouding brengen. In dit artikel lees je hoe je dit doet met behulp van je bikini.

Brede heupen
Natuurlijk mag je trots zijn op je brede heupen en volle bovenbenen en billen, maar mocht je hier toch onzeker over zijn? Dan kan je ze optisch smaller laten lijken. Het geheim is het verleggen van de focus. Draag bijvoorbeeld een minder opvallend bikinibroekje in een neutrale kleur, maar juist een bovenstukje met veel kleur en een drukke print. Ook een breder of hoger bikinibroekje zorgt ervoor dat je heupen iets smaller lijken. Daarnaast is een pareo een uitstekende manier om de aandacht van je onderlichaam af te leiden.

Grote of kleine borsten
Ook borsten kunnen een puntje van onzekerheid vormen op het strand. Je kunt de dames immers niet meer verbergen onder een wijd shirt. Gelukkig zijn kleine borsten eenvoudig iets groter te maken door een bikinitopje met push-up effect te dragen. Wil je ze liever niet kunstmatig groter maken? Dan kun je ze ook optisch groter doen lijken door een bikini met ruches, kraaltjes en franjes te dragen. Als je juist gezegend bent met een volle boezem, maar hier niet per se te koop mee wilt lopen, kies dan voor een bovenstukje dat goede bescherming biedt en mijdt een triangel bikini.

IMG_7599

Brede schouders
Als je erg smalle heupen hebt en wat bredere schouders, probeer dan het accent op je onderlichaam te leggen om je lichaam terug in verhouding te brengen. Dit doe je door een bikinibroekje in opvallende kleur of met een drukke print te dragen en een iets minder opvallend bovenstukje. Draag ook geen halterbikini. Dit accentueert je brede schouderpartij namelijk alleen maar meer.

Weinig vorm
Als je een atletisch lichaam hebt met weinig vrouwelijke vormen kun je het beste gaan voor een bikini met veel kleur en een drukke print. Hiermee creëer je namelijk meer vorm in je lichaam. Ook een monokini zorgt voor dit effect. Hierbij raken het bovenstukje en broekje elkaar ter hoogte van je navel, waardoor er een zandlopervorm over je buik heen loopt. Hierdoor lijkt je taille smaller dan je schouders en heupen en lijkt het alsof je meer vorm hebt. Daarnaast doen ook bij dit figuur push-up bikini’s een wonder.

IMG_7606

Een buikje
Om een klein buikje te verbergen is een tankini of badpak een goede optie. Kies niet voor een opvallende print, maar voor een wat donkerdere kleur. Daarnaast werken ook accessoires goed om de aandacht af te leiden. Kies bijvoorbeeld voor een opvallende zonnehoed en mooie pareo in dezelfde kleur als je bikini. Niemand die meer let op dat kleine buikje! Ga het liefst wel voor praktische accessoires, een grote ketting is immers niet erg comfortabel op het strand. Denk bijvoorbeeld aan de juiste waterproof telefoonbescherming als je een vrij nieuw toestel hebt. Kies een HTC 10 hoesje dat tegen een spatje kan om je nieuwe toestel mee te beschermen en direct leuke onderwaterfoto’s te schieten. Neem jij jouw telefoon alleen maar mee om series te kijken of strandfoto’s te maken? Kies dan een beachy Huawei GR3 case voor je Huawei, die tegen zandkorrels beschermt en met een handige standaard komt. Erg handig voor het maken van zelfontspannerfoto’s en voor een handig steuntje tijdens het kijken van je favo serie!

Welke puntjes wil jij verbergen of juist accentueren als je over het strand paradeert in je bikini?

Liefs Kimberley

14 Reacties

 1. 16 augustus 2016 / 08:36

  Handig artikel. Ik draag liefst van al toch een badpak of een tankini om mijn buik goed te verbergen. Daar blijf ik toch het meest onzeker over. En ik ga inderdaad ook altijd voor een donkere kleur dan. Handig artikel :)

 2. 16 augustus 2016 / 09:11

  Wat een handig artikel! Ik kende de meeste tips nog niet eens. De bikini’s vind ik er zo leuk uitzien.

 3. 16 augustus 2016 / 09:29

  Ik kies altijd een bandeau bikini, omdat ik mij daar het meest zeker over voel. Verder ook altijd wel een bikini met leuke opvallende details en een print. Tóch blijft het wel altijd een dingetje om een bikini te vinden waar ik mij enzigszins lekker in voel…

 4. 16 augustus 2016 / 09:46

  Super leuk en origineel artikel mop! <3 ik heb heel veel dingen die ik wil verbergen haha!

 5. 16 augustus 2016 / 11:35

  Wat een handige tips weer! Voor mij blijft het gevoel van onzekerheid nog wel, als ik een bikini draag. Komt natuurlijk ook omdat je verheen dan wat voller was. Maar de complimenten doen ook altijd goed. Ik vind vooral print bikini’s zo mooi :)

 6. 16 augustus 2016 / 12:04

  Handige tips heb je gegeven, en die bikini’s zien er ook zo leuk uit! -x-

 7. 16 augustus 2016 / 12:25

  Hele handige tips! Daarnaast moet een bikini vind ik altijd in jouw stijl zijn, je moet je erg goed in voelen en hij moet lekker zitten en goed passen, dat scheelt ook al heel veel in je zelfvertrouwen!

 8. 16 augustus 2016 / 14:50

  ik heb er heel veel bij de h&m besteld, echt liefde en handige tips meid!

  ik heb alleen echt geen zelfvertrouwen in een bikini nooit gehad ook, ik deed er altijd een zwembroekje overheen aan!

 9. 16 augustus 2016 / 16:10

  Ik zou het liefst elke dag in bikini willen rondlopen, lekker op het strand liggen en genieten van het zonnetje. Jammer genoeg leven we in Nederland, haha! Leuk artikel meis!

 10. 16 augustus 2016 / 18:28

  Handige tips, ik heb een buikje dus ik ben altijd onzeker als ik een bikini draag :)

 11. 18 augustus 2016 / 06:51

  Wat een fijn artikel Kim! Super handige tips en ‘voor ieder wat wils’, hihi! Zelf heb ik eigenlijk nooit echt met veel zelfvertrouwen in een bikini rondgelopen, tot afgelopen Mei! Een goedzittende bikini maakt echt een wereld van verschil.

 12. 18 augustus 2016 / 11:29

  Super leuk artikel is dit! Ik heb altijd problemen met bikini’s zoeken, ik heb het gevoel dat in veel leuke bikini’s push up zit en ik heb jammer genoeg al wat grotere borsten. Dat maakt een leuke bikini vinden, die ook nog eens genoeg ondersteunt heel moeilijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

33 − = 23