10 dingen die je herkent als je ‘verslaafd’ bent aan Social Media

social-media-verslaafd

Social media, we hebben het allemaal en we kennen het ook allemaal. Ik kan ook uren rondkijken op verschillende social media kanalen, zonder dat ik het eigenlijk doe met een doel. Oké, ik moet toegeven dat ik social media gewoon erg leuk vind en ik er niet meer zonder zou kunnen. Of ik echt verslaafd ben weet ik niet, maar ik betrap mijzelf er wel eens op dat ik echt teveel op social media zit. Vandaag heb ik een lijstje opgesteld met (misschien iets wat overdreven) punten die kunnen zeggen dat je verslaafd bent aan social media. Herkennen jullie jezelf in deze punten?

1. Goodmorning! Tijd om wakker te worden. Wat is het eerste wat je doet? Je mobiel van je nachtkastje pakken om allerlei social media kanalen en berichtjes te checken.
– Yes, ik ben echt zo’n een. Ik moet eerst even social media checken, want dit hoort gewoon bij mijn ochtend routine. 

2. Ergens binnenkomen en onderzoeken of vragen wat het WiFi-wachtwoord is.
– Oeps, weer zo’n eentje. Aangezien ik met mijn 2000 mb’s de maand nooit doorkom, onderzoek of vraag ik al snel om een WiFi-wachtwoord. Nu ik dit zo typ vind ik het eigenlijk best bizar, maar eerlijk, ik doe het toch echt. 

3. Je weet ontzettend veel over mensen die je volgt.
– Iets wat ik niet heel erg vind. Ik volg toch eigenlijk alleen maar mensen die ik leuk vind, en de accounts die mij interesseren. Dus als ik daar veel over weet, maakt mij dat niet zo heel veel uit. Het is toch leuk om vakantiefoto’s te zien van anderen en te weten te komen dat iemand geslaagd is!? Het is gewoon erg handig om een hele grote groep zo snel te kunnen informeren.

4. Je telefoon is altijd bij je, in je tas, in je jas of broekzak.. Als ‘ie maar dichtbij is, zodat als je een berichtje krijgt deze gelijk kunt gaan beantwoorden. Of als natuurlijk iemand weer iets nieuws plaatst, dat je dit gelijk kunt gaan checken.
– Ja, ik herken mijzelf hier wel een beetje in. Ik heb mijn mobiel altijd bij me en ik reageer ook altijd wel redelijk snel wanneer ik een berichtje ontvang. Maar of ik continu kijk of iemand wat nieuws heeft geplaatst? Nee, dat gaat mij als blogger zelfs een beetje te ver, haha!

5. Instagram, Facebook, YouTube of WhatsApp werkt eventjes niet of is tijdelijk even bezig met een update. HELP!! En nu? Wat moet ik nu gaan doen?
– Wanneer WhatsApp of een andere app even niet zo werkt zoals het zou moeten, neem ik dit maar voor lief. Je kunt er op dat moment toch niks aan doen, dus dan kun je maar beter even wachten, denk ik dan.

social-media-verslaafd

6. Wat zijn je hobby’s?! Uhhh ja, sporten, met vrienden afspreken en social media? Dat moment dat je dus gewoon social media wilt zeggen omdat het zeeën van tijd in beslag neemt.
– Mwa, ik kan het denk ik wel mijn hobby noemen. Het blijft natuurlijk altijd anders dan gezellig een drankje doen met je vriendinnen, maar toch. Dankzij social media kan ik wel zeggen dat mijn blog redelijk snel is gaan groeien en dat vind ik echt super leuk.

7. Nog even je tijdlijn willen checken en vervolgens ben je zo een aantal uur bezig.
– HAHA, ja! Ook zoiets. Heel herkenbaar voor mij. Vooral als ik even lekker op bed lig, of op de bank zit, kan ik zo uren door mijn tijdlijn heen scrollen. Niet alleen op Facebook, maar ook vooral op Instagram, want dat is echt een app waar ik fan van ben.

8. Je neemt je telefoonlader overal mee naar toe. 
– Ja, ook dit doe ik.. Dit is niet omdat ik alles op social media wil checken, maar ik vind het ook gewoon fijn om bereikbaar te zijn. Daarom neem ik ook altijd voor de zekerheid mijn oplader mee. Zo kan ik hem opladen in de auto of ergens anders als ik ergens naar toe ga.

9. Familieleden of vrienden geven aan dat ze vinden dat je teveel met je mobiel zit.
– Mwa, heb ik wel eens gehad, maar niet overdreven vaak. Wanneer ik iets met mijn vriendinnen doe of een dagje weg ben met mijn familie vind ik het helemaal geen probleem om mijn mobiel even met rust te laten.

10. Je gaat naar een tof festival en staat daar vervolgens continu met je mobiel.
Nee, dit doe ik zeker niet. Ik wil natuurlijk alle volgers wel even laten meegenieten van alle fijne deuntjes door een filmpje te plaatsen op Snapchat, maar dat is ook alles. Wanneer ik een dagje met mijn vriendinnen naar een festival ben wil ik genieten van dat moment!

Lijkt het je leuk om mij te volgen op social media? Dan kan dit:
– Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCytY
– Instagram: www.instagram.com/kimmetjekims
– Facebook: www.facebook.com/kimmetjekims
– Snapchat: kimmmiexx

In welke punten herken jij jezelf?

Liefs Kimberley

   Verstuur artikel als PDF   

14 Reacties

 1. 24 augustus 2016 / 06:06

  Waarin ik me herken? Bijna alles, hihi! Ik heb vaak dat als ik met mensen sta te praten en ze noemen een naam van iemand dat ik al meteen aan diegene zijn instanaam/account ga denken. Oeps!
  Liefs,
  Elles

 2. 24 augustus 2016 / 06:31

  Ik herken bijna alle punten! Zodra mijn wekker gaat pak ik m’n telefoon en check ik alle social media, maar ook om de wekker uit te zetten haha

 3. 24 augustus 2016 / 06:58

  Hihi ik herken het ook wel. Al probeer ik het toch op sommige momenten niet tè veel te doen!

 4. 24 augustus 2016 / 07:25

  Voor smorgens als ik wakker wordt ben ik uitgebreid alles aan het checken! Haha leuk artikel.

 5. 24 augustus 2016 / 07:41

  Ik herken het ook allemaal. Ik maak echt 8-10 GB internet per maand op, duur geintje als je maar een bundel voor 4 hebt :'(
  Maar het is zo leuk!

 6. 24 augustus 2016 / 07:42

  Ik herken een aantal puntjes, vooral van de social media checken etc.
  Ik heb gelukkig niet dat ik constant op mijn mobiel zit, vind dat zo ongezellig!
  Liefs,
  Evelien

 7. 24 augustus 2016 / 07:53

  Super leuk artikel Kimberley en vooral heel erg herkenbaar! Vooral dat van de tijd checken en vervolgens een halfuur later concluderen dat het bekijken van Instagram en blogs weer veel te veel tijd in beslag nam haha. En savonds voor het slapen gaan heb ik dat ook vaak. Maar wat jij zegt; zodra ik iets leuks doe met vrienden/familie probeer ik ook altijd mijn mobiel weg te leggen zodat ik mijzelf er niet helemaal in verlies haha.

 8. 24 augustus 2016 / 08:01

  Toch een héél klein beetje herkenbaar… O:-) Vooral #1, dan. Social media checken maakt deel uit van mijn ochtendroutine!

 9. 24 augustus 2016 / 08:08

  Ik herken een paar dingen, vooral de eerste haha! Mijn telefoon checken hoort echt bij mijn opstaan ritueel. :’)

 10. 24 augustus 2016 / 12:17

  Wat herken ik veel van deze dingen! Oeps, ik denk dat ik ook verslaafd ben aan sociale media…

 11. 24 augustus 2016 / 12:52

  Oeps door de vragen te lezen kan ik wel zeggen dat ik verslaafd ben haha. Achja je kan het ook gewoon hobby noemen, denk dat veel mensen dit wel hebben.

 12. 24 augustus 2016 / 14:51

  Ik herken me ook bijna overal in, oeps! Het lijkt zo normaal tegenwoordig.. Ik ben er soms wel teveel mee bezig hoor 😉 dan moet ik mezelf echt even toespreken dat ding weg te leggen…

 13. 25 augustus 2016 / 10:37

  Wow ik herken me ook bijna overal in. Ik heb ook vaak dat ik voor het slapen gaan nog even door instagram zit te scrollen en dat ik dan ineens veel later ga slapen dan dat ik eigenlijk in gedachten had. Oeps..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

− 2 = 4