Beter slapen door fijne gordijnen

 

voordeelgordijnen-kimmetjekims

Een goede nachtrust vind ik erg belangrijk. Je kunt er op verschillende manieren voor zorgen dat je nachtrust goed is. En dat is niet alleen op de manier van hoe je matras ligt, of hoe je dag is geweest. In dit artikel ga ik meer vertellen over hoe je ervoor kunt zorgen dat je een nog betere nachtrust kunt nemen.

Raambekleding & Isolatie
Raambekleding heeft naast dat het een decoratieve functie en zorgt voor meer privacy ook een isolerende werking.  Wist je dat raambekleding ook veel voor de isolatie van je woning doet? Raambekleding kan wanneer het koud is namelijk ook helpen de koud buiten huis te houden.  En in de zomer de hitte! En dat kan je wat besparen op je energie rekening. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat er zo’n 30% van de warmte weg gaat via de ruimte.  Daarnaast wordt er de zomer zo’n 76% van de zon die binnenvalt naar in huis opgevangen. Het is natuurlijk niet fijn om in een warm huis te zitten terwijl de oplossing voor de hand ligt. Vaak gebeurt dit bij enkel glas terwijl dubbel glas vaak dit wel tegenhoud. Soms is dubbelglas geen optie en dan kan raambekleding voor de oplossing zorgen!   

Verschillende soorten raambekleding en hun isolerende werking
Het is goed te weten wat de isolerende werking is van soorten raambekleding. In dit artikel gaan we in op de isolerende werking van Gordijnen, Jaloezieën & Vouwgordijnen. 

Gordijnen
In het algemeen is het hoe dikker de stof van de raamdecoratie hoe meer isolatie het gordijn tegenhoud. Ga daarom voor verduisterende gordijnen die een extra voering hebben. Gordijnen isoleren goed, en dan vooral gordijnen met een verduisterende voering oftewel overgordijnen. Gordijnen hebben ook een geluid tegenhoudende werking.

Jaloezieën
Jaloezieën kom je tegenwoordig veel tegen! Deze werken vaak minder isolerend dan overgordijnen.  Onder andere omdat er aan de zijkant vaak toch wat kieren blijven. Dit kan je oplossen door de jaloezieën te combineren met overgordijnen.

Vouwgordijnen
Vouwgordijnen met een dikke stof hebben ook een hoge isolerende waarde. Net als bij overgordijnen kan je hier in gedachten houden dat hoe dikker de stof, hoe groter de isolerende waarde.

Zoals hierboven genoemd is het dus mogelijk om verschillende gordijnen aan te schaffen om je nachtrust te verbeteren.
Denken jullie hier aan tijdens het nemen van goede nachtrust?

Liefs, Kimberley

_____________________________

Dit artikel is een gastblog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

13 − = 6