Beauty / Review | Nivea men sensitive aftershave balsem

nivea-aftershave-als-primer

Nivea men sensitive aftershave balsem, ja nivea MEN, je leest het goed! Toch gebruik ik dit product. Lees je mee waarom en wat ik hiervan vind?

nivea-men-onder-make-up

Jullie hebben dit vast en zeker al vaker voorbij zien komen bij andere beauty bloggers. Ik kwam de Nivea men sensitive aftershave balsem tegen bij Nikkie Tutorials en ik hoorde het van andere beauty bloggers. Nikki gebruikte dit product als primer. Ik werd razend nieuwsgierig en heb dit product gelijk aangeschaft en uitgeprobeerd. Jullie hebben dit vast al vaker voorbij zien komen, maar ik laat jullie graag weten wat ik van de aftershave als primer vind.

Het is een stevig potje waar de aftershave in zit, er zit 100 ml in dus deze is best wel ‘groot’. Je stopt hem niet zoals andere primers zo even makkelijk in je make-uptasje. Maar goed, mocht je het echt mee willen nemen; je kunt het altijd nog overgieten naar een makkelijk meeneem-flesje, die je ook in je handbagage doet als je op reis gaat.

Wat zit er nu eigenlijk in deze aftershave?:
Aqua, Glycerin, Dicaprylyl Carbonate, Panthenol, Isopropyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Bisabolol, Chamomilla Recutita Flower Extract, Glycine Soja, Tapioca Starch, Triceteareth-4 Phosphate, Sodium Carbomer, Citric Acid, Phenoxyethanol, Methylparaben, Parfum.

Glycerin is een ingrediënt waarvan veel in de Nivea aftershave balsem zit. Dit ingrediënt staat bekend als de goede werking in primers en het langer behouden van de make-uplook.

make-up-primer-aftershave-nivea-men

Als ik mijn make-up doe, begin ik daarom ook gelijk met deze ‘primer’. De aftershave is dun, maar wel pakkend genoeg zodat deze op de huid blijft zitten. Logisch ook, bij mannen moet deze aftershave ook pakken. Ik doe er meestal niet een te dikke laag op; gewoon zoals je met primer doet, een dun laagje. Daarna laat ik het meestal één minuutje inwerken en daarna begin ik met het aanbrengen van mijn foundation.

Als ik klaar ben met mijn foundation, doe ik een dekkende poeder op mijn gezicht. Ik merkte al snel toen ik dit deed, dat het geheel veel beter gedekt leek. Ik stond er eerlijk gezegd een beetje versteld van. Ik heb nu één week lang deze aftershave als primer gebruikt en ik ben er zo enorm enthousiast over. Deze aftershave werkt beter dan elke primer die ik ooit heb gehad. Mijn huid wordt er enorm glad van, maar niet alleen dat; ook zorgt het ervoor dat de foundation langer blijft zitten. De foundation vlekt niet meer, het blijft prima een dag van 8 tot 10 uur op mijn huid zitten nu.

aftershave-nivea-men-primer-make-up-basis

Mijn conclusie is daarom ook dat ik enorm blij ben met deze aftershave als basis onder mijn make-up. Daarom wil ik jullie ook graag meegeven dat jullie deze écht moeten aanschaffen. Ik kreeg zelfs complimentjes over hoe mooi mijn make-up zit, en dat alleen maar door deze aftershave, apart toch!? Ik kocht deze voor € 7,49 bij de Trekpleister, maar deze is overigens bij elke drogist wel verkrijgbaar.

Hebben jullie de Nivea aftershave al geprobeerd?

Liefs Kimberley

16 Reacties

 1. 13 februari 2016 / 07:31

  Ik blijf het grappig vinden dat dit als goede primer werkt. Ik moet hem zelf nog steeds kopen en uitproberen!

 2. 13 februari 2016 / 08:02

  Zo leuk dat jij deze balsem/primer ook hebt getest Kimberley. Het product klinkt echt heel veelbelovend. Echt iedereen is er ook heel erg enthousiast over. Ik moet deze maar ook heel snel eens aanschaffen!

 3. 13 februari 2016 / 08:10

  Ik zweer bij deze aftershave als primer. Ik gebruik hem nu ook een tijdje (ook door Nikkie) en ook ik ben razend enthousiast!!

 4. 13 februari 2016 / 08:55

  Leuk om te lezen dat jij heb ook getest hebt en er zo enthousiast over bent. Ik hoor alleen maar positieve reacties over deze aftershave balsem. Ik moet hem toch echt ook eens gaan proberen.

 5. 13 februari 2016 / 09:17

  Ik heb hem zelf ook een tijdje gebruikt, maar momenteel niet meer.

 6. 13 februari 2016 / 10:09

  Ik durf het met mijn gevoelige huid niet aan, maar iedereen is niet voor niets zo enthousiast :)

 7. 13 februari 2016 / 10:21

  Huh, een afstershave als primer? Dat is nieuw voor mij, haha!

 8. 13 februari 2016 / 10:48

  Ik wist helemaal niet dat je dat als primer kon gebruiken! Nu heb je me ook nieuwsgierig gemaakt…

 9. 13 februari 2016 / 10:50

  Ik had dit echt al zo lang geleden moeten kopen. Thanks voor de herinnering, haha! Hij is echt super fijn 😀 ben alleen benieuwd hoe die het opneemt tegen een porievullende primer, die van Benefit vind ik super fijn omdat het echt m’n huid wat egaler maakt. Maar volgens mij heb jij dat niet nodig 😀

 10. 13 februari 2016 / 11:18

  Ik heb deze een aantal weken geleden ook gekocht en sindsdien ben ik er echt helemaal lyrisch over. Zo’n onwijs fijn product! Leuke enthousiaste review, Kim!

 11. 13 februari 2016 / 12:28

  Nooit geprobeerd maar ben nu wel benieuwd

 12. 13 februari 2016 / 17:00

  Hier was ik al zo benieuwd naar, ik heb het inderdaad al opgepikt online, maar verder nog geen reviews gelezen. Wat ik me dan afvraag: Is dit wel goed om op je gezicht te smeren (ik bedoel, ook voor vrouwen). Wel fijn dat het zo goed werkt, ik wil het ook proberen!

 13. 13 februari 2016 / 18:52

  Altijd heel grappig om te lezen dat producten die ergens helemaal niet voor gemaakt zijn, gewoon super goed werken! Ik ga het snel eens gebruiken.

 14. 17 februari 2016 / 12:22

  Ik heb hem ook in de kast staan, maar eigenlijk amper gebruikt nog. Denk dat ik na jouw lovende woorden hem toch maar wat vaker pak! Leuk ook dat je complimentjes krijgt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

2 + 4 =