Zo verdien je geld met bloggen/Instagram!

geld-verdienen-met-bloggen

Het is vandaag tijd voor iets heel anders op mijn blog dan een outfit, een review of een ander persoonlijk artikel. Vandaag wil ik jullie graag iets gaan vertellen over hoe je geld kunt verdienen met bloggen en/of Instagram. De meeste mensen weten dat je hiermee geld kunt verdienen, voor anderen is het helemaal nieuw. Nu moet ik eerlijk toegeven dat mijn blog en mijn Instagram op dit moment mijn hobby is, maar dat je er zeker ook wat mee kunt verdienen wanneer je dit wilt. In dit artikel geef ik verschillende tips hoe jij als Influencer en/of blogger geld kunt verdienen met je blog of met je Instagram!

1. Zet Google-Ads op je blog
Zoals jullie misschien wel hebben gezien: dit heb ik zelf niet. Je kunt advertenties op je website zetten en bij een bepaald aantal behaalde kliks op zo’n advertentie verdien je er zelf wat aan. Maar geloof me: dan moeten er wel heel veel mensen op klikken! Ook moet dit weer bij je blog aansluiten, anders is het overduidelijk dat je een advertentie op je blog hebt staan en dat je hiermee wilt verdienen. Zelf ben ik niet zo’n fan van dit soort advertenties, omdat het vaak gewoon ergens op je website wordt neergezet. Dit zorgt ervoor dat het niet meer overzichtelijk is en zo ziet een lezer je blog als een reclamestuk. Mocht je het dus wel willen doen: zorg ervoor dat het je blog niet lelijk maakt en zorg ervoor dat je zeker weet dat je veel kliks gaat krijgen, zodat je er zelf ook nog wat uit haalt!

2. Schrijf advertorials op je blog
Het schrijven van advertorials is ook één van de manieren om geld te verdienen met je blog. Zo schrijf je een artikel voor een bedrijf, product of merk, maar je geeft wel je eigen draai hieraan. Ik vind dit altijd wel leuk, want zo schrijf je vaak wel een informatief artikel. De lezers zullen dan ook niet snel denken dat het een gesponsord artikel is. Bovendien is het dus ook veel leuker voor de blogger om zo’n artikel te schrijven!

Het is wel handig om rekening te houden met verschillende dingen. Laat op je blog zien waar je over schrijft, wat jouw interesses zijn en wat je doel is. Ik heb zelf een persoonlijke blog met een tintje beauty maar ook vooral fashion. Daarom is het leuk dat bedrijven dit kunnen zien en ik word benaderd voor dit soort samenwerkingen. Vraag je geld voor een blogpost, weet dan ook altijd wat je moet vragen. Je kunt dit bepalen door te kijken hoeveel volgers je hebt. Ben je dus op het moment enorm aan het groeien met je unieke bezoekers? Dan mag je zeker wel wat meer vragen dan dat je voorheen deed!

Het vragen van een bepaald bedrag voor een blogpost hangt dus af van heel veel verschillende factoren. Dit zijn er een aantal die je sowieso voor jezelf op een rijtje moet zetten en die je mee mag nemen in het samenstellen van een bedrag voor een advertorial:

 • Unieke bezoekers (per dag en per maand)
 • Pageviews (ook per dag en per maand)
 • Bereik via social media
 • Gemiddeld aantal bekeken pagina’s per bezoeker
 • Richt je echt op je publiek, weet wie jouw lezers zijn. Sommige bloggers bloggen alleen in het Nederlands, sommigen alleen in het Engels of sommige in beide. Wil je meer bereik alleen vind je Engels lastig? Dan kan een Engels vertaalbureau je hier zeker bij helpen!
 • Aantal reacties dat een blog ontvangt
 • Hoeveelheid advertorials op je blog. Schrijf ze dus niet te veel, het moet wel geloofwaardig blijven!
 • Zorg ervoor dat je blog er netjes en verzorgd uitziet
 • Vindbaarheid in Google

3. Maak gebruik van affiliate links
Stel je hebt een samenwerking met een bedrijf en je krijgt een product opgestuurd. Je kunt dan ook een kortingscode erbij krijgen die je volgers kunnen gebruiken. Wanneer iemand een aankoop doet via de affiliate link op jouw website verdien je een percentage van het aankoopbedrag. Dus hoe meer mensen de kortingscode gebruiken, of hoe meer mensen via jouw website de website van de samenwerking benaderen, hoe meer geld je hiermee kunt verdienen.

Voorbeeld: stel je voor dat ik een kortingscode krijg bij een paar schoenen, en vervolgens gebruiken mijn lezers deze kortingscode, dan krijg ik hier weer een bepaald percentage van.

4. Schrijf je in bij PR bureaus
PR bureaus zijn bureaus waar je je kan inschrijven en waardoor je samenwerkingen kan krijgen. Dit kan zijn voor je blog, maar dit kan ook zijn voor Instagram. Zo wil een bedrijf misschien dat je een schoenenmerk gaat promoten, dit kun je doen in de vorm van een blogpost, maar ook in de vorm van een Instagrampost. Wanneer je wordt aangenomen voor een bepaalde opdracht via een PR bureau dan begint de samenwerking. Je kunt dan bijvoorbeeld een paar schoenen ontvangen en hier moet je dan wat over schrijven: ook hier kun je dan (ligt weer aan de aantal volgers die je hebt) nog een bedrag voor krijgen. Doe je deze samenwerking via Instagram, dan wordt er gekeken naar het aantal volgers dat je hebt of naar de paginabezoeken. Dan kun je een vast bedrag vragen voor het posten van een foto op je Instagram. Let wel op, je kunt je dus bij verschillende PR bureaus inschrijven. Bij PR bureaus die uit Nederland komen, maar ook bij PR bureaus uit een ander land. Zorg dat je contact met zo’n bureau altijd goed is, ook al is de vreemde taal niet je beste kant. Vertaalbureau Den Haag kan je hier zeker goed bij helpen! Neem zeker eens een kijkje.

Hoe vind je zo’n PR bureau? Er bestaan er eigenlijk behoorlijk veel! Google eens op ‘PR bureau blogger’ en dan kun je je eigenlijk al vrij snel bij verschillende inschrijven. Let wel op dat je je niet zomaar overal inschrijft en niet zomaar overal je gegevens opzet.

Dit zijn mijn tips. Er zijn vast en zeker nog meer mogelijke manieren om geld te verdienen met je blog, maar dit zijn mijn tips; weet jij nog iets? Dan kun je dit natuurlijk altijd aangeven. Ik ben wel benieuwd wat voor jullie het beste werkt en of jullie überhaupt hadden gedacht dat je geld kunt verdienen met bloggen, aangezien het ook gewoon een hobby is.

Hadden jullie verwacht dat je geld kunt verdienen met bloggen? En heb je een blog? Verdienen jullie wel eens wat met jullie blog?

Liefs Kimberley

1 Reactie

 1. 21 mei 2018 / 08:29

  Wat een fijn artikel! Hier kan ik wel wat mee. Ik doe ook geregeld ook het schrijven van advertorials. Dat vind ik zo leuk om te doen en het is net wat jij zegt, het valt niet op dat het om een bepaalde post gaat en het is voor lezers ook nog eens leuk om te lezen. Thanks voor het delen van dit artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

79 − = 73