Haar wassen? Zó moet het dus echt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een wekelijks of misschien wel dagelijks ritueel van elke vrouw: je haren wassen. Shampoo inmasseren, shampoo uitspoelen, zo gepiept toch? Het lijkt allemaal zo eenvoudig, maar een perfect glanzende coupe gaat verder dan dat. Bij een goede wasbeurt komt namelijk veel meer kijken dan je van tevoren denkt. Volg onderstaande stappen en jij wordt een professional in het wassen van je haar!

 • Hoe vaak?

De allereerste stap naar een goede wasbeurt: hoe vaak was ik mijn haar? Het aantal keren dat je je haren wast, speelt namelijk een grote rol op weg naar gezonde lokken. Hoe vaak je dit moet doen, is helemaal afhankelijk van je haartype: dun haar wordt sneller vet en kan eigenlijk iedere dag wel een wasbeurt gebruiken. Hierbij is het wel belangrijk dat je jouw lokken verzorgt met een milde shampoo en een hydraterende conditioner. Ook het steile haartype wordt sneller vet, om de lokken gezond te houden, was je je haren om de dag. Heb je juist dik of krullend haar? Dan is het uitstellen van de wasbeurt de beste optie. Bij dik haar is twee keer in de week wassen met een hydraterende shampoo voldoende. Het krullende haartype pluist nu eenmaal wat sneller en daarom is om de drie of vier dagen het meest geschikte aantal.

 • Borstelen

Het proces van een goede haarwasbeurt begint al voordat je onder de douche springt. Het is namelijk heel belangrijk om je haar eerst eens goed door te borstelen. Zo verwijder je alvast alle losse haren en het ergste vuil. Het is nu eenmaal een feit dat je haar gedurende de dag heel wat vuil en stof opvangt.

 • Aanbrengen en masseren

Nadat je je haar goed geborsteld hebt, is het tijd voor het echte werk. Maak je haar door en door nat en wrijf de shampoo tussen je handen totdat het een beetje gaat schuimen. Vervolgens breng je de shampoo gelijkmatig aan. Masseer de shampoo heel zachtjes met je vingertoppen over je hoofdhuid. Hierdoor verwijder je de dode huidcellen en stimuleer je de bloedsomloop van de hoofdhuid.

 • Uitspoelen

Ook bij het uitspoelen van de shampoo en conditioner moet je rekening houden met een aantal dingen. Zo is de temperatuur van het water zeer bepalend voor de mate van het glanzen. Het is het beste voor je haar om het te uit te spoelen met lauw water, heet water kan je haarstructuur onbewust flink beschadigen. Wil je het helemaal goed doen? Dan spoel je na met koud water, dit sluit je haarschubben en zorgt voor meer glans en minder pluis.

 • Feestje!

Borstelen, aanbrengen, inmasseren en uitspoelen. Voordat je al deze stappen hebt doorlopen, ben je zo al weer driekwartier verder. Benut deze tijd optimaal en maak een feestje van dit ritueel! Zet je favoriete afspeellijst aan op je smartphone of MacBook en swing de glanzende bos haar tegemoet. Maar let op, zorg ervoor dat je geliefde alleskunners niet de dupe worden van het feestje. Maak daarom je gadgets schuimparty-proof met een paar trendy accessoires. Een telefoonhoesje of MacBook Pro 15 inch hoes is een echte musthave in dit soort situaties. Met een waterproof DTEK50 cover switch je zelfs onder de douche zorgeloos van playlist. Let the party begin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hoe benut jij je tijd optimaal tijdens het wassen van je haar?

Liefs Kimberley

10 Reacties

 1. 26 oktober 2016 / 06:17

  Leuk artikel! Ik was m’n stijle haar nu twee keer per week, maar vind zelfs dat al te kort.. Uitstellen dan maar, haha!

 2. 26 oktober 2016 / 06:53

  Ik was mijn haar om de dag beetje teveel maar anders voel ik me gewoon vies, oeps :$

 3. 26 oktober 2016 / 07:10

  Leuk en handig artikel mop. Ik was mijn haar meestal om de dag maar probeer het eigenlijk altijd zo lang mogelijk uit te stellen.

 4. 26 oktober 2016 / 07:28

  Leuk artikel! Ik denk niet dat er echt een ‘guideline’ is voor haren wassen. Het is echt zo verschillend per persoon. Ik heb ook dun en stijl haar en kan het wassen prima een paar dagen uitstellen!

 5. 26 oktober 2016 / 08:32

  Wat een leuke en handige tips Kimberley. Zelf was ik mijn haar maar 2 keer in de week, ik heb echt het geluk dat het niet snel vet wordt. Daarnaast krijg ik altijd veel knopen tijdens het wassen, dus vandaar dat ik het zolang mogelijk uitstel haha.

 6. 26 oktober 2016 / 09:30

  Leuk artikel! ik was mijn haar 3 a 4 keer in de week. Het ligt er net een beetje aan wat ik er mee gedaan heb. Als ik er haarlak of iets in gedaan heb was ik het altijd wel weer snel.

 7. 26 oktober 2016 / 09:30

  Mijn haar was ik 1 keer per week en meer is ook echt niet nodig. Zelf doe ik er dan inderdaad wel lang over en heb áltijd muziek op.

 8. 26 oktober 2016 / 10:05

  en daarom heb ik een hekel aan haren wassen, het duurt zo lang haha ik was het om de dag anders loop ik echt met een vette kop en droogshampoo vind ik dan ook niet alles 😛

  heb sinds kort de perfecte hair oil in mijn stash!

 9. 26 oktober 2016 / 10:29

  Oh ik kan er echt van genieten om mijn haar te wassen, al was ik het wel 2/3 keer per week anders word het te vet. Leuk artikel!

 10. 27 oktober 2016 / 17:08

  Ik let er wel altijd op dat ik m’n haar goed borstel voor ik het ga wassen. Achteraf borstel ik het door met een Tangle Teezer, om afgebroken haren te voorkomen. Dat inmasseren doe ik eigenlijk niet zo. Gewoon goed erdoorheen werken en weer uitspoelen. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

52 − 46 =