Tips | De grote reorganisatie van jouw handtas!

Processed with VSCO with a5 preset

Op de één of andere manier verlaat jij je huis altijd met een goedgevulde tas, of je nou weggaat voor een paar uurtjes of een week op vakantie gaat. In je tas bewaar je dan ook zo ongeveer je halve inboedel. Dit heeft zo z’n voordelen: jij staat bekend als degene die altijd wel eten, make-up of iets dergelijks bij zich heeft, maar ook z’n nadelen: het is een flinke uitdaging om snel iets te vinden in jouw chaotische tas. Met de tips uit dit artikel, richt jij je tas georganiseerd in en hoef je je geen zorgen te maken om de gênante zoektochten door je tas, wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar je OV-chipkaart.


Wat voor soort handtas heb jij?

De inhoud van je tas vertelt stiekem veel over hoe jij bent. Om je te helpen met de reorganisatie van je tas, bepaal je eerst wat voor soort “handtas type” jij bent. In welk soort tas herken jij jezelf het meest?

 1. Hoe kleiner hoe beter

Als er iets is waar jij een hekel aan hebt, is het wel het rondzeulen met een grote tas. Je stopt dan ook zo veel mogelijk in een klein tasje en neemt niet meer mee dan nodig. Als je iets tekort komt, dan koop je dat liever gewoon ergens onderweg. Je stapt zelfverzekerd de deur uit met zo min mogelijk spullen en bent er klaar voor. Let er wel op dat je niet te nonchalant wordt en belangrijke dingen vergeet mee te nemen. Zo nu en dan is een extra check dan ook geen overbodige luxe. Uiteindelijk kun je beter iets teveel meenemen dan te weinig.

 

 1. Help, waar is mijn pinpas?

Zodra je naar iets specifieks op zoek bent, weet je het eigenlijk al: dit wordt een drama. Alles wordt uit je tas gehaald op zoek naar dat ene kleine item. Je weet stiekem ook dat dit een klein beetje de werkelijkheid weergeeft van hoe jij bent, je rent niet weg voor een beetje chaos. Om te voorkomen dat je te lang bezig bent met het zoeken naar de kleinste dingen, schaf je een ‘bag in bag’ aan. Dit zorgt ervoor dat je de kleine, belangrijke items altijd snel bij de hand hebt. Denk aan een OV-chipkaart, pinpas, telefoon of spiegeltje. Hiervoor kun je bijvoorbeeld ook een Phone bag gebruiken voor je iPhone 6. Een klein stijlvol tasje, waarin je de belangrijkste dingen kwijt kunt. Dat scheelt je weer een zoektocht!

 

 1. Hutkoffer in aantocht

Je krijgt regelmatig opmerkingen als: ‘’zo, kom je hier een nachtje logeren?’’. Een subtiel seintje richting jouw grote, uitpuilende tas. En eerlijk is eerlijk, met jouw tas zou je gemakkelijk een weekje op vakantie kunnen. Je bent voorbereid op alle mogelijke scenario’s: een setje extra kleren, ondergoed, make-up, eten, flesjes water, paracetamols, je MacBook, autoladers en noem zo maar op. Een handige, maar indirect ook een gevaarlijke inhoud. Je wilt namelijk niet dat er etensresten op je kleding of MacBook terechtkomen. Stop daarom je kleding bijvoorbeeld in een plastic tas en omhul je MacBook in een MacBook Air 13 inch hoes zodat ze beschermd zijn tegen jouw volle tas. Een alternatief is om van tevoren na te gaan wat je voor die dag écht nodig hebt. Het is natuurlijk voor jezelf ook prettiger als je niet de hele dag hoeft rond te zeulen met een hutkoffer. Neem alleen het broodnodige voor die dag mee en begin je dag overzichtelijk en gestructureerd.


En… actie!
Nu je erachter bent wat voor “handtas type” je bent, ga je na hoe je de inhoud het best reorganiseert. Ga als volgt te werk:
Gooi je tas ondersteboven
Om te beginnen is het van belang dat jij je tas leeghaalt. Haal echt alles eruit, tot de laatste kruimel aan toe. Zo gaat je tas letterlijk fris van start!


Haal al het overbodige eruit
Nu je een overzicht hebt van alles wat er in je tas zat, zal je waarschijnlijk concluderen dat er te veel onnodige spullen tussen zitten, waarvan je niet eens meer wist dat je ze erin zaten. Want laten we eerlijk zijn: die drie verschillende mascara’s, het extra Alcatel Shine Lite hoesje en die voorraad aspirines zijn wellicht een beetje overdreven. Leg alle overbodige spullen apart en richt je tas opnieuw in met alleen de spullen die je echt dagelijks nodig hebt.

Gebruik de verschillende vakjes nuttig
Ga met het inrichten van je tas na wat de belangrijke en minder belangrijkere spullen zijn. Zo kun je de belangrijkste spullen in je voorvakje stoppen, zoals je sleutels en je luchtje. Gebruik ook de zijvakken nuttig tijdens je reorganisatie. Stop bijvoorbeeld je portemonnee, make-up tasje in het ene zijvakje en overige spullen als eten en drinken in het andere vak. Zo weet je snel waar je de spullen kunt vinden, zodra je er iets van nodig hebt. Ideaal!
Is dit voor jou ook zo’n herkenbaar probleem?

Liefs Kimberley

9 Reacties

 1. 29 december 2016 / 09:08

  Ik moet gewoon eens in de zoveel tijd m’n tas leeghalen. Komen er meestal 15 pennen en 8 lipsticks en dat soort dingen uit 😛

 2. 29 december 2016 / 09:10

  Haha zo herkenbaar, in mijn tassen zitten altijd zoveel spulletjes en vind elke keer weer allerlei lipsticks.
  Liefs,
  Evelien

 3. 29 december 2016 / 11:32

  Echt herkenbaar, leuk & handige tips!
  Liefs,
  Yara

 4. 29 december 2016 / 12:40

  Ik neem eigenlijk altijd een kleine tas mee, dan heb ik nooit ruimte over voor rommel haha! Handige tips trouwens!

 5. 29 december 2016 / 17:53

  hahaha ik herken een hoop ook de opmerking over de hutkoffer 😉 Ik hou tegenwoordig ook bij tas wat netter maar vind het wel ideaal doe er soms zelf mijn boodschappen in haha

 6. 30 december 2016 / 08:55

  Wat een leuk artikel Kim! Ik wissel zelf vaak tussen een grote of kleine tas, maar zelfs in een kleine tas kan ik niet altijd alles vinden haha!

 7. 30 december 2016 / 19:46

  Ah zo herkenbaar zeg. Ik maak van het meest kleine tasje nog een zoektocht. Ik ben altijd alles kwijt hahah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

− 4 = 4