Tag | My School Story

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een tag voor jullie heb ingevuld. Daarom vond ik het nu weer eens tijd voor een tag, gewoon om mijn blog ook persoonlijk te houden. Op de blog van Iris zag ik deze tag voorbij komen en het leek mij erg leuk om deze ook in te gaan vullen voor jullie. Deze tag bestaat uit allemaal vragen over school. Lees je mee met hoe mijn schooltijd was?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hoe oud ben je en zit je nog op school?
Op het moment ben ik 22 jaar oud, en is dit het eerste schooljaar dat ik niet meer op school zit. Het is eigenlijk best wel wennen, en misschien mis ik het stiekem soms toch wel een beetje. Ik heb op de middelbare school Theoretisch gehaald, ben daarna MBO 4 Ondernemer Detailhandel gaan doen, en daarna heb ik nog MBO 4 Marketing Medewerker en MBO 4 Communicatie Medewerker behaald. Drie MBO 4 opleidingen dus, ik zit er nog over te denken om een HBO opleiding te gaan doen.

Welke niveau(s) heb je gedaan?
Zoals hierboven ook al een beetje te lezen is heb ik dus VMBO Theoretisch gedaan op de middelbare school en ben daarna naar het MBO gegaan. Tussendoor heb ik ook nog een opleiding HBO gedaan voor een aantal maanden maar dit was op dat moment helaas niks voor mij.

Vond je school leuk?
Ja, school vond ik altijd heel erg leuk. Daarom mis ik het nu soms ook wel een klein beetje denk ik. Ik vond het altijd super gezellig om met mijn vrienden en vriendinnen op school te babbelen en om na schooltijd leuke dingen te gaan doen. De lessen vond ik ook nooit vervelend, leren eigenlijk ook bijna nooit. Er waren wel eens momenten dat ik dacht, ‘moet het weerrrr…’, maar over het algemeen had ik zeker plezier in school.

Wat vond je het leukste vak op school?
Toen ik nog op de basisschool zat was ik het liefst aan het tekenen of aan het opstellen schrijven. Gewoon heerlijk creatief bezig zijn, dat is wat ik het liefst deed. Op de middelbare vond ik dit dan ook een erg leuk vak en sprak Handel & Administratie mij heel erg aan, Wiskunde vond ik ook nooit vervelend.

Wat vond je het stomste vak op school?
Geschiedenis.. Ik was echt blij dat ik dit vak mocht laten vallen in de 2e naar de 3e klas. Er zijn verhalen die mij zeker boeien, maar mijn interesses liggen hier gewoon niet en daardoor kon ik het ook nooit onthouden. De proefwerken die we voor dit vak kregen verpestte ik dan ook altijd. Ook al leerde ik er dagenlang voor, hoger dan een 6’je haalde ik niet snel.

Hoe ging je naar school? Fiets, bus, etc?
Toen ik nog naar de basisschool ging, kon ik dit gewoon lopend doen. De middelbare school deed ik op de fiets, ik denk dat dit ongeveer 1 km fietsen was voor mij, ideaal dus! Ik fietste vaak samen met mijn vriendinnen naar school toe. Toen ik naar het MBO ging, moest ik dit met de bus of trein doen. Voor mij ook geen probleem, met de bus was het maar 25 minuutjes en met de trein maar 10!

Wat voor schooltas gebruikte je?
Ik had vroeger, net zoals nu, echt meerdere tassen om mee te nemen naar school. Ik had een roze rugtas van Converse, maar ik had ook een zwarte schoudertas van het merk Kipling. Ik weet dat ik deze laatste heel vaak heb gebruikt op de middelbare school. Ook had ik zo’n leuk rekje achterop mijn fiets waar ik mijn tas in vast kon zetten, en waar mijn tas geregeld eens vanaf viel.. Oeps! In de laatste jaren van de middelbare school nam ik al snel een schoudertas mee die niet eens handig was voor school, maar ja he, die was wel mooi, dus die moest mee. Bij het MBO heb ik nooit een speciale schooltas gehad, hier nam ik gewoon een leuke tas mee waar mijn boeken in pasten.

Welke beautyproducten zaten altijd in jouw schooltas?
Eigenlijk nam ik nooit mijn hele beautycase mee naar school. Toen ik nog op de middelbare school zat begon ik volgens mij pas ook met make-up toen ik in de tweede klas zat. Daarvoor nam ik het dus ook niet mee. Toen ik serieus make-up ging dragen nam ik altijd een lipstick of een lipgloss mee, een deodorant, een lekkere parfum en een borstel om mijn haren te kammen.

Wat is jouw grootste schoolblooper?
Heel eerlijk, dit zijn er denk ik zoveel. Ik zit nu echt met een bigsmile achter mijn laptop, omdat ik samen met mijn vriendinnen zoveel heb uitgehaald op de middelbare school, vooral in de laatste jaren. Ik deed altijd erg mijn best op school, maar kon ook zeker wel eens even ouwehoeren met mijn vriendinnen. We deden heel vaak aan naamwisselingen, als de docent dan nog geen klassenfoto’s met namen had binnen gekregen wisselde ik gewoon met een vriendin qua naam, om de docent maar zo gek mogelijk te maken. Maar een echte blooper.. Ik zou het zo niet eens weten. Maar goed ook, misschien!?

Wat deed je als de les saai was?
Omdat ik vroeger altijd al graag creatief bezig was, vond ik het heerlijk om in mijn eigen of andermans agenda te kliederen. Er kwamen hele lappen tekst in, maar ook heel veel foto’s, plaatjes, stickers en dat soort dingen. Soms lees ik nog wel eens terug in mijn oude agenda’s, dat is zo leuk om te zien! Verder als de les saai was ging ik gewoon muziek luisteren of met mijn vriendinnen babbelen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hoe was jullie schoolperiode?

Liefs Kimberley

16 Reacties

 1. 18 november 2016 / 08:28

  Leuke tag! Ik vond geschiedenis ook altijd zo verschrikkelijk saai!

 2. 18 november 2016 / 08:54

  Ah wat een super leuke tag! Ik had ook altijd blond agenda’s, vind ze stiekem nog steeds heel leuk!
  Liefs,
  Evelien

 3. 18 november 2016 / 09:42

  Leuk om dit te lezen! Ik heb vorig jaar mijn diploma gehaald en heb nu een tussenjaar, ook ik mis school soms best wel! Ik kletste en lachte altijd veel te veel.. X

 4. 18 november 2016 / 14:42

  Heel erg leuk om te lezen en zo herkenbaar ook haha! Ik mis die gezelligheid ook wel van school, ben met niemand zo hecht geweest als mijn vriendinnetjes op het VWO, daarmee heb ik 6 jaar lang in de klas gezeten dus, ja. Dat waren wel mooie tijden!

 5. 18 november 2016 / 15:31

  Ontzetten leuk om te lezen Kimberley. Vooral omdat ik nu op dezelfde school zit, hihi! Van namen wisselend is altijd ge-wel-dig!
  Liefs,
  Elles

 6. 18 november 2016 / 20:50

  Heel leuk om te lezen! En je schoolfoto’s zijn zo cute!

 7. 19 november 2016 / 08:23

  Leuke tag! Zelf heb ik niet de leukste schoolperiode gehad. Gelukkig is het nu dat ik aan de hogeschool studeer al wat beter. Maar toch een leuk idee zo’n tag. (:
  Liefs,
  Yara

 8. 19 november 2016 / 13:27

  Wat een leuke tag. Zelf heb ik hem ook ingevuld en jou natuurlijk even gelinkt.
  Ik zou het leuk vinden als een kijkje nam op mijn blog.
  Wat fijn om te lezen dat jij op een hele mooie schooltijd terug kijkt.
  Heel veel dingen van jou herken ik in mijzelf als ik jouw antwoorden lees. Leuk ingevuld meis.

 9. 20 november 2016 / 07:17

  Ik heb ook ontelbaar veel bloopers haha! Mijn agenda was echt mijn hobby. Stiekem kijk ik nog steeds elk jaar welke agenda’s er uit zijn gekomen.

 10. 20 november 2016 / 12:01

  Wat een leuke antwoorden! Echt heel leuk dat jij hem ook ingevuld hebt!

 11. 21 november 2016 / 21:48

  Wat een leuke tag om te lezen! Ik tekende vroeger ook heel veel, maar eigenlijk vooral tijdens de lessen, stiekem onder een schoolboek. :) Geschiedenis vond ik altijd juist leuk, met name omdat de leraar die het vak gaf heel beeldend en vaak ook grappig kon vertellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

81 − 80 =