Recept | Speculaasjes met chocolade en poedersuiker

Speculaas-koek-bakken-kimmetjekims

Vandaag had ik weer even zin om te bakken, echt iets wat ik zo af en toe moet doen. We hebben hier thuis vandaag Sinterklaas nog gevierd en daar hoort natuurlijk wel wat lekkers bij! Mama had al een standaard pakketje in huis gehaald om speculaasjes te maken, dus die kon ik mooi klaar gaan maken. Ik vind het altijd lekker om er dan iets aan toe te voegen, zodat het dan niet helemaal ‘standaard’ wordt en het een speciaal koekje wordt om te eten.

Speculaasjes-bakken-kimmetjekims

Home-speculaasjes-pakket

Aan de speculaasjes-poeder hoefde ik alleen nog maar water toe te voegen, so easy! Ik deed hier ook nog poedersuiker bij om het een nog lekkerder smaakje te geven. Ook deed ik er een vleugje vanillesuiker bij (echt heel weinig, anders wordt het een te zoet koekje). Mixen en kneden maar!

Speculaasjes-beslag-kimmetjekims

Speculaas-chocolade-poedersuiker-maken

De koekjes moesten vervolgens 20 minuten in de oven, helemaal niet lang gelukkig, en daarna moesten ze even afkoelen tot ik er een laagje chocolade overheen kon doen. De geur is altijd zo lekker als iets vers gebakken net uit de oven komt!

Speculaasjes-eten-poedersuiker-chocolade

Lijkt jullie dit koekje ook lekker? Hebben jullie ook wel eens zoiets gemaakt of nog een veel beter idee? Laat het me weten!

Liefs Kimberley

2 Reacties

    • Kimberley
      7 december 2015 / 19:33

      Dankjewel! Ja echt heerlijk, zeker proberen haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

52 − = 48