Mijn nieuwe camera: Fujifilm instax mini 8 roze

polaroid-kimmetjekims

Je hebt ze vast al vaker gezien bij andere bloggers: de fujifilm instax mini 8. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lieve pastelkleurtjes, en ik wilde hem echt al twee a drie jaar hebben denk ik. Wat is er dan leuker als je hem zomaar krijgt van je vriend? Ik kreeg de Fujifilm insta mini 8 in de kleur roze (zo lief!). Kijk eens hoe mooi die is!

Processed with VSCO with a6 preset

Wat ik tegenwoordig zo jammer vind, is dat de foto’s allemaal digitaal zijn. Ik vind het veel leuker om een foto in een boek te plakken, op te hangen of om in een lijstje te doen. Gelukkig kan dit allemaal met deze polaroid, want ze worden direct uitgeprint.

Processed with VSCO with a6 preset

De camera is super makkelijk, en heeft helemaal geen ingewikkelde instellingen. De camera werkt niet op accu, je moet er namelijk twee AA batterijen in stoppen en daarna zet je hem aan door op een knopje rechtsonder te drukken. Hierdoor springt de lens erop en begint de flits op te laden. Als je het pakje fotobladen in de camera hebt gestopt moet je een foto maken, zodat het plastic van het pakje eruit kan komen. Vanaf het moment dat die er uit is gaan het echte foto’s worden die je maakt. Aan de achterkant van het apparaat zit een schermpje waarop staat hoeveel foto’s je nog kan maken. Als je aan de lens draait kun je de lichtinstellingen veranderen en dan hoef je alleen nog maar op de grote knop links te drukken. Even wachten en de polaroid foto komt er al uit rollen.

Processed with VSCO with a6 preset

De foto moet eerst even ‘drogen’ en moet ‘verkleuren’ tot echte foto. Wanneer je de foto heen en weer wappert gaat dit behoorlijk snel en heb je binnen 5 minuten dus de foto in je handen. Wanneer je de foto wilt opleuken kun je onderin een leuke tekst zetten. Denk aan een datum, een leuke quote of gewoon een leuke smiley. Daarnaast is het ook nog mogelijk om over de foto haarlak te spuiten om langer van de foto te kunnen genieten, zo blijft de kwaliteit beter.

Processed with VSCO with a6 preset

Natuurlijk heb ik gelijk al twee foto’s gemaakt met mijn vriend. Je moet natuurlijk wel oppassen dat de foto gelijk goed is, want je kunt niet zomaar een nieuwe maken. Het is ook zonde om zomaar een nieuwe te maken, want de foto’s zijn best wel prijzig per stuk. Maar gelukkig waren ze gelijk goed gelukt, niet overbelicht of iets dergelijks!

Processed with VSCO with a6 preset

De camera ziet er super leuk uit, is niet zwaar, makkelijk in gebruik en maakt snel leuke foto’s die zo uit de jaren 70 zouden kunnen komen. De foto’s zijn gelijk geprint op een klein stukje papier, zien er ouderwets uit en juist dat is leuk. Als ik er straks heel veel heb wil ik ze gaan ophangen.

Processed with VSCO with a6 preset

Waar mee maken jullie het liefst foto’s?

Liefs Kimberley

18 Reacties

 1. 2 februari 2017 / 06:36

  Ik vind het hem zo leuk! Zelf heb ik er ook eentje!

 2. 2 februari 2017 / 07:01

  Heel leuk! Ik wil ‘m ook al zo lang.. Superlief van je vriend!

 3. 2 februari 2017 / 07:07

  Echt heel erg leuk! Super lief van je vriend ook. <3
  Ik moet eerlijk zeggen dat ik er ook wel eens over getwijfeld heb om er een aan te schaffen (de Lomography diane), maar heb het toch nooit gedaan. Ik laat ook wel foto's van mijn iPhone printen om in fotolijstjes te zetten en dat vind ik ook erg leuk! :)

 4. 2 februari 2017 / 07:08

  Zo leuk, ik zou hem ook graag hebben alleen vindt ik het zo jammer dat het fotopapier zo veel kost.

 5. 2 februari 2017 / 07:28

  Ik heb deze camera ook. Leuk ding en ik gebruik hem bij speciale gelegenheden om foto’s te maken, de casettes vind ik namelijk erg prijzig.

 6. 2 februari 2017 / 07:36

  Zo’n camera staat al een eeuwigheid op mijn wishlist. Ben alleen bang dat het iets is/wordt wat je in het begin veel gebruikt, maar uiteindelijk bijna nooit meer.. Wat lief van je vriend!

 7. 2 februari 2017 / 07:50

  Ik heb er nog steeds geen, maar ze zijn wel zo leuk! Wat heb je een lieve foto’s gemaakt met je vriend ook. Malou x

 8. 2 februari 2017 / 08:01

  wat een super lief cadeau! Ik heb ook een instax mini in het roze en ik heb er zoveel plezier mee. <3
  Ik vind het echt een aanwinst en het is leuk om op zo'n manier momenten vast te leggen!

  Liefs,
  Evelien

 9. 2 februari 2017 / 08:11

  Super leuk! Ooit wil ik ook nog een polaroidcamera!

 10. 2 februari 2017 / 11:27

  Wat lief dat je ‘m hebt gekregen van je vriend! Vooral omdat je hem al zo lang wilde. Ik vind het echt leuk dat er gelijk een foto uit komt rollen. Is inderdaad leuk om ze op te hangen als je er wat meer hebt gemaakt! :)

 11. 2 februari 2017 / 13:52

  Ik heb deze al zo vaak in m’n handen gehad! Ziet er echt ontzettend leuk uit, maar inderdaad, het papier is in verhouding zo duur…

 12. 2 februari 2017 / 15:47

  Zo lief dat je hem zomaar uit het niets van je vriend heb gekregen! Welkom bij de club hihi. Leuke fotootjes van jullie samen <3

 13. 4 februari 2017 / 06:51

  Zulke camera’s zijn echt leuk! Ik zou er ook heel graag een willen en dan zo’n slinger maken in je kamer met allemaal fotootjes. Wat ontzettend lief van je vriend dat hij je deze cadeau heeft gedaan en het is helemaal jouw kleurtje hihi. Leuk artikel meis <3

 14. 5 februari 2017 / 23:45

  Wat is ‘ie mooi! Heel schattig
  Wat lief dat je deze gekregen hebt :-)

 15. 6 februari 2017 / 19:24

  Oh! wat een mooie pastel roze kleur! Ik hoop dat je er superveel plezier van mag gaan hebben!

 16. 6 februari 2017 / 21:23

  Ik vind dat echt een hele leuke camera :) kun je mooie foto plakboekjes van maken of leuk ophangen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

8 + 2 =