Maak voor je blog een eigen app

kimmetjekims-app

Via Safari of Google Chrome naar een website gaan vind ik altijd veel lastiger dan dat ik gewoon een app aandruk. Denk maar aan Facebook, het is toch op je mobiel veel makkelijker om even de app aan te klikken dan dat je via de browser naar Facebook gaat? Al een tijdje heb ik voor mijn blog ook een eigen app, zodat ik niet langer elke keer op Safari naar mijn website hoef te surfen. Graag laat ik jullie vandaag zien hoe handig dit is en hoe makkelijk je dit kunt doen. Even voor de duidelijkheid, het is niet een eigen app voor je website (dit zou wel heel erg tof zijn) maar gewoon een icoon die je naar de site doorstuurt. Dit is dus altijd sneller en makkelijker dan dat je je eigen website continu moet intypen.

Maak een app afbeelding
Maar hoe begin je dan? Het is zeker heel erg makkelijk en handig om eerst een afbeelding te hebben die je als ‘appafbeelding’ zou willen gebruiken. Bij Facebook is dit bijvoorbeeld een grote F en bij Snapchat is dit een spook. Wanneer bezoekers naar mijn website surfen op een computer, komt er links naast ‘www.kimmetjekims.nl’ een afbeelding te staan, waar duidelijk aan te zien is dat het om mijn website gaat. Hier staat namelijk ook ‘kimmetjekims’. Het leukst is dus om hier een logo van je website neer te zetten, of iets wat herkenbaar is voor jouw lezers dat het gaat om jouw website. Je kunt deze heel simpel maken door een vierkante afbeelding te maken op een bewerkingsprogramma als Photofiltre of Photoshop, ook zijn hier wel apps voor.

kimmetjekims

Omdat mijn logo in de lengte niet mooi uit komt in een vierkante afbeelding, heb ik ervoor gekozen om mijn logo in drieën te splitsen.

kimmetjekims
De app afbeelding instellen
Wanneer je dus een afbeelding hebt, kun je deze gaan instellen op je blog. Zodat hij ook in je zoekbalk op de computer komt te staan, zoals ik hier boven laat zien. Zelf gebruik ik WordPress en hier is het heel simpel te veranderen. Je gaat in de linkerbalk naar Weergave – Customizer – Site-identiteit. Hier pas je vervolgens je Favicon aan. Het favicon wordt gebruikt als browser en app icoon voor je site. Iconen moeten vierkant zijn en minimaal 512px breed en hoog.

Blog als app icoon toevoegen aan beginscherm
Wanneer je dus je Favicon hebt aangepast kun je verder naar je mobiele telefoon. Hier ga je je blog toevoegen aan het beginscherm. Dit is heel simpel en hieronder te zien in de screenshots hoe je dit kan doen. Je surft dus eerst naar je eigen website en volgt dan de stappen hieronder.

kimmetjekims-app

kimmetjekims-app

En tada, daar is ‘ie dan! Je eigen ‘app’ voor je blog. Ik vind het zo leuk staan, maar dat niet alleen, het is ook nog eens hartstikke handig.

Hebben jullie al je eigen app of dit van andere websites?

Liefs Kimberley

16 Reacties

 1. 28 november 2016 / 07:37

  Ik heb dat ook van mijn eigen blog, best wel handig! Alleen heb ik geen plaatje erbij, haha.

 2. 28 november 2016 / 09:03

  Oh wat leuk moet ik zeker ook gaan doen! Bedankt voor de tip!

 3. 28 november 2016 / 10:44

  Zo leuk! Maar zou eerst eens kijken hoe en of ik de mobiele weergave van m’n blog anders kan maken. Hij is wel oké maar niet ultra aangepast voor telefoons.

 4. Yessica leidner
  28 november 2016 / 11:32

  Dat ziet er echt super leuk uit

 5. 28 november 2016 / 15:16

  Ik had het ook al een tijdje zo, vind ik veel fijner! En het ziet er natuurlijk heel leuk uit tussen al m’n andere apps, haha!

 6. 28 november 2016 / 16:32

  Toevallig kwam ik hier ook heel random achter toen ik mijn nieuwe telefoon aan het inluiden was. Zo handig!

 7. 28 november 2016 / 18:43

  Ik heb wel een rechstreekse link naar mijn blog op me home screen, maar niet met zo leuk schermpje! dankje voor de info!

 8. 28 november 2016 / 19:14

  Oeh leuk! Ondanks dat ik gewoon een directe link heb staan via safari. Dit ziet er toch een stuk leuker uit haha

 9. 28 november 2016 / 20:03

  Ik heb dit zelf ook gedaan, blijft super handig! Ook vast een goed tip voor anderen. Tof dat je dit deelt

 10. 28 november 2016 / 20:18

  Yes ik heb m, vind het het ook super leuk er uit zien.

 11. 29 november 2016 / 15:54

  Ik was al een tijdje naar zoiets op zoek. Ik ga het gelijk proberen. Dank voor de tip!

 12. 30 november 2016 / 22:20

  Haha, ik heb dat inderdaad ook van mijn blog! Ziet d’r zoooo pro uit, haha. Love it <3

 13. 3 december 2016 / 11:01

  Wat handig zeg dit wil ook scheeld een hoop frustratie haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

79 − 71 =