Lifestyle | Tips om meer volgers te krijgen op Instagram

hoe-krijg-ik-meer-instagram-volgers

Instagram, een app waar ik dol op ben! Het liefst scroll ik de hele dag door allerlei foto’s heen en ik vind het erg leuk om elke dag weer wat nieuws te plaatsen. Ik kan bijna zeggen dat het mijn favoriete app is. Maar hoe krijg je meer volgers? Dit lees je vandaag op mijn blog!

Oke, ik moet toegeven, met mijn kleine 2.500 volgers zullen jullie misschien denken; gaat zij ons vertellen hoe we meer volgers krijgen? Ja, dat ga ik doen. Ik blog nu bijna een halfjaar en in die tijd is het echt super snel gegaan met het aantal volgers. Die zijn er natuurlijk niet zomaar bij gekomen, daar heb ik wel wat voor moeten doen. Ik geef jullie graag een aantal tips waardoor mijn volgers-aantal de laatste tijd enorm is gegroeid.

1. Bekijk andere pagina’s.
Ik heb eigenlijk altijd al mijn eigen stijltje gehad, lichte, witte foto’s met vooral veel roze is helemaal mijn stijl, en helemaal ik. Maar zo af en toe is het ook niet verboden om andere pagina’s te bekijken die veel volgers hebben. Dit heb ik dan ook gedaan; kijken waar anderen over posten, hoe vaak ze posten, hoe ze communiceren met hun volgers en hoe ze tekst schrijven en hashtags gebruiken.

2. Zorg voor interactie.
Als je dan op andere pagina’s bent beland, laat dan ook eens een like of een leuke reactie achter. Ik vind het leuk als mensen reageren op mijn Instagram foto’s, maar die komen er niet als ik zelf niks doe. Daarom is het belangrijk om bijvoorbeeld onder een foto een vraag te zetten, zodat volgers daar op gaan reageren. Maar wanneer je regelmatig bij anderen Instagrams reageert die je leuk vindt, merk je al snel dat je zelf ook meer reacties krijgt onder je foto’s.

3. Hashtags gebruiken.
Hashtags ####, iedereen kent ze wel. Ik gebruik ze niet overdreven veel, maar het helpt altijd als ik er een aantal gebruik. Hashtags zorgen ervoor dat mensen met dezelfde interesses jouw foto’s vinden, en dat wil je toch bereiken? Zelf gebruik ik heel vaak de hashtag #blogger of #victoriassecret of #maccosmetics als ik iets van deze producten plaats. Ik merk vaak als ik iets hierover plaats, en een hashtag gebruik, ik écht mijn doelgroep bereik, want ik krijg dan leuke reacties.

4. Post op goede momenten en tijden.
Ik post eigenlijk alleen wanneer ik écht een leuke foto heb en ik zeker weet dat deze tussen mijn feed past. Volgers vinden het vervelend als je de hele dag door plaatst, maar vinden het ook niet leuk als je bijna nooit wat plaatst. Hier moet je een beetje een balans in zien te vinden, ik merk dat 1 a 2 foto’s per dag voldoende is en dat mijn volgers dit waarderen.

5. Account openbaar maken.
Zit er een slotje op een account? Dan volg ik diegene zelf al niet. Toen ik mijn blog begon heb ik ook heel snel het slotje er af gehaald, ik geloof dat ik er niet eens eentje had trouwens. Mensen gaan je niet volgen als er niks te zien is.

6. Maak mooie foto’s en creëer een feed.
Het is heel erg belangrijk dat je een feed creëert, dat alle foto’s bij elkaar passen en dat je Instagram dus ‘één geheel’ lijkt. Post daarom ook niet zomaar iets, denk er eerst over na of je de foto echt wil plaatsen en of deze bij je feed past. Het is ook belangrijk om foto’s te maken met een camera of met een mobiel met een goede camera, kwaliteit vinden volgers ook erg belangrijk. Hier vind je een artikel over hoe ik mijn foto’s bewerk.

7. Reageer op je volgers.
Hoe leuk is het als volgers reageren onder je foto?! Ik probeer dan ook altijd even een reactie terug te geven, om te laten zien dat ik het zo enorm waardeer. Dus het is zeker goed om te reageren op je volgers; dan voelen ze zich niet genegeerd en reageren ze de volgende keer ook weer.

8. Koppel alle social media met elkaar.
Heb je een Facebookpagina, Instagram, Snapchat, blog, website of noem maar op? Zorg ervoor dat Instagram overal wordt vermeld. Zo kunnen volgers overal je Instagram vinden en zullen ze je ook sneller volgen omdat je zo makkelijk vindbaar bent.

9. Maak een duidelijke bio.
Een duidelijke bio; zeker doen! In één oogopslag kunnen (potentiële) volgers dan zien wie je bent en wat je doet, en of ze je eventueel willen gaan volgen. Voor mij is het bijvoorbeeld erg belangrijk dat mensen weten dat ik blog, hoe ze mijn website kunnen vinden en hoe ze met mij contact kunnen opnemen.

10. Post wat jou gelukkig maakt.
Geniet vooral van je Instagram! Post wat jou gelukkig maakt, post niet omdat anderen dat leuk vinden. Natuurlijk wel een beetje, maar zorg ervoor dat het wel persoonlijk is en dat je het niet alleen maar doet voor de buitenwereld.

Mij kun je natuurlijk ook volgen op Instagram; kimmetjekims. Wat is jouw Instagram?

Liefs Kimberley

 

26 Reacties

 1. 26 april 2016 / 06:00

  Ik volg je inderdaad al 😉 en jij mij ook geloof ik hihi. Ik heb geen perfecte feed. Niet omdat ik het niet mooi vind, maar ik wil ook gewoon de vrijheid hebben om spontaan iets te plaatsen, of iets te plaatsen wat geen witte achtergrond heeft. Soms zie ik ‘perfect’ witte feeds, maar toch weinig persoonlijkheid. Maar ik kan uren door Instagram scrollen haha. Blijft leuk!

 2. 26 april 2016 / 07:02

  I loovee Instagram! 2500 volgers is helemaal niet weinig hoor, ik heb er maar 600, haha. De laatste tijd ben ik nog actiever op Instagram dus deze tips komen heel goed van pas!
  Liefs,
  Elles

 3. 26 april 2016 / 07:17

  Goede en handige tips kim! Altijd fijn om te lezen :)

 4. 26 april 2016 / 07:19

  I’m obsessed with instagram! Wat een leuk artikel, met handige tips!

 5. 26 april 2016 / 07:23

  Superhandig artikel Kim! Deze tips ga ik gebruiken :)

 6. 26 april 2016 / 08:02

  Over sommige tips had ik nog niet nagedacht en vind ze toch erg slim. Ik ben ook een groot fan van Instagram ik heb alleen echt een hekel aan hashtags haha

 7. 26 april 2016 / 09:16

  Hangen post en ik doe deze dingen ook zo goed als. Ben zelf ook fan van instagram maar doe verder niet aan facebook en Snapchat. Jij hebt een hele mooie instagram pagina en idd alle foto’s passen mooi bij elkaar. Ik heb iets meer een kleurige pagina en ook erg persoonlijk. Helaas niet super veel volgers maar het groeit langzaam. Je vind mijn pagina leuk of niet.. smaken verschillen ☺ xx

 8. 26 april 2016 / 10:28

  Vind dat je het toch netjes doet hoor! Ik weet niet waar het aan ligt bij mij, ik doe de meeste van deze dingen maar blijf een beetje rond 700. Misschien komt het doordat ik de laatste tijd ook minder actief ben en alleen plaats en weinig interactie heb. Handig dit Kims! Je doet het heel goed hoor!

 9. 26 april 2016 / 11:17

  Hier nog een IG verslaafde! Iedere ochtend, middag en avond check ik op Instagram..uhm ja de hele dag dus haha!
  Prachtige feed heb je ook <3

 10. 26 april 2016 / 12:29

  Ik vind je feed zo ontzettend mooi op instagram! Handige tips.

 11. 26 april 2016 / 13:11

  Jou feed is echt pure perfectie. Ik ben ook gek op lichte foto’s en de kleur roze natuurlijk. Mijn instagram feed bestaat vooral uit Disney foto’s, oeps haha.

 12. 26 april 2016 / 13:14

  Handige tips meid en zeker waar, slotje eraf gooien is inderdaad ook wel erg belangrijk als je gezien wilt worden haha!

 13. 26 april 2016 / 13:15

  Wat een fijne tips! Maar ‘klein’ is het aantal volgers van je niet op Instagram hoor, ik heb er nog niet eens 800 haha. Maar ik moet zeggen dat ik de laatste tijd ook bijna niks doe met Instagram. Ik moet toch iets meer foto’s en reacties gaan plaatsen!

 14. 26 april 2016 / 13:50

  Wat een fijne tips geef je. De meeste tips deed ik in het begin heel veel

 15. 26 april 2016 / 14:49

  Handige tips, zeg! :) En met meer dan 2000 volgers mag je me zeker vertellen hoe jouw mooie account zo snel gegroeid is en wat jij hebt gemerkt wat werkt :) Alleen maar heel fijn! Liefs

 16. 26 april 2016 / 18:26

  Wat heb je dit leuk geschreven! Ik vind het zelf ook leuk om nieuwe kanalen te ontdekken.

 17. 26 april 2016 / 18:55

  Handige tips!! Ik ben steeds beetje bij beetje groeiende. Vind Instagram het leukste social media kanaal.

 18. 26 april 2016 / 19:21

  Wat leuk om te weten.
  Heel goeie tips meid :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

− 4 = 3