10x waarom je een teckel zou moeten nemen

kimmetjekims

Ben je van plan om een hondje aan te schaffen of juist helemaal niet? In beide gevallen moet je dit lezen. Als jullie mij al een tijdje volgen, dan weet je dat ik dol ben op honden. Maar dan vooral op teckels, en waarom? Heel simpel: ik ben er mee opgegroeid en als je er eenmaal eentje hebt, kun je er nooit meer zonder. Vandaag daarom ook 10 redenen waarom je een teckel zou moeten nemen!

1. Je kunt ze van alles leren, maar of ze luisteren is een tweede
Je kan een teckel echt heel veel leren en ze kunnen ook naar van alles luisteren. Maar uit ervaring weet ik dat ze alleen luisteren wanneer het hun zelf uitkomt. Echt niet een voordeel zou je zeggen, maar ik vind dat dit ze zo leuk maakt. Ze hebben echt een eigen willetje en dat maakt ze zo grappig.

2. Een teckel is fotogeniek
Kijk maar eens naar allerlei verschillende beroemdheden die een teckel hebben. En overal staan ze leuk op met hun grappige en leuke koppies.

3. Een teckel is ontzettend modieus
Maar echt, ze worden voor heel veel accessoires gebruikt. Zo hebben wij thuis heel veel leuke items met teckels er op. Vaak als ik ergens kom, en ik wil iets leuks kopen: een beeldje, een taartschep, of een kaars. Als het er is in een hondenvorm, dan is het altijd een teckel. Een teckel wordt zo vaak gebruikt voor iets, omdat ze gewoon zo mooi zijn.

4. Je kan ze recht in de ogen aankijken en ze voelen zich niet bedreigd
Dit kan bij bijna geen een soort hond, omdat een hond zich dan gelijk bedreigd voelt. Maar dit is bij teckels niet zo. Je kunt ze heel lang aankijken, zonder dat ze bang worden.

5. Je hebt een levende knuffel
Maar écht! Ze zijn altijd in voor een knuffel en willen altijd heerlijk bij je liggen. Het zijn net levende knuffeltjes en ik vind het heerlijk.

6. Ze zijn écht trouw aan hun baas
Een teckel heeft eigenlijk maar één echte baas en daar zijn ze supertrouw aan. Ze kunnen soms niet aardig zijn tegen mensen die ze niet kennen, maar staan er voor hun baas wanneer iemand de baas wat aandoet. Zo beschermen sommige teckels zelfs de spullen van de baas, ik vind het cute!

7. Ze kunnen overal mee naar toe
Je kunt ze overal mee naar toe nemen. Jammer genoeg kunnen ze niet mee naar mijn werk, maar omdat ze zo klein zijn is het wel erg makkelijk. We nemen de honden altijd mee op vakantie en kunnen vaak overal gewoon naar binnen met de teckels. Mede dankzij onze hondenwagen, hier zitten ze heel graag in. Maar ze zijn ook gewoon heel makkelijk, ze vinden het erg leuk om mee te gaan en te ontdekken.

8. Ze zijn eigenzinnig
Ze weten precies wat ze willen. Dat kan soms vervelend zijn, maar ook dat is écht een teckel. Dus daar moet je zeker tegen kunnen.

9. Ze bezorgen je het teckel-virus
Als je één keer een teckel aanschaft, dan wil je nooit weer een andere. Al zou ik mijn hele huis vol willen met verschillende honden, ik moet ook een teckel. Omdat mijn hartje voor altijd gestolen is door deze kleine worstjes op poten.

10. Ze zijn ZO lief
Ze zijn echt verschrikkelijk lief. Wanneer je even verdrietig bent staan ze gelijk naast je om een dikke knuffel te geven.

Liefs Kimberley

5 Reacties

 1. 3 maart 2018 / 16:46

  Ik vind teckels ook echt zo schattig! Vooral ruwharige teckels, maar jouw schatje is ook zo lief. Stiekem wil ik later ook wel echt een teckel, om alle redenen die jij beschrijft! Malou x

 2. Sonja
  4 maart 2018 / 08:47

  Ik wil nu ook een Teckel… wat lief zijn ze toch! Mijn oom had er vroeger 1.

 3. 4 maart 2018 / 11:00

  Wat leuk om te lezen! Ik ben zelf ook dol op honden, maar helaas kan ik op dit moment niet voor een hond zorgen omdat ik nog naar school ga.
  Liefs,
  Yara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

7 + 3 =